ITSENÄISYYSPÄIVÄ 💙

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 12/06/2017

Hei vain,
hieno päivä, eikö vain 💙 Tätä on odotettu ja monelle varmasti tuntuu, että on isompi juhla kuin joulu tänä vuonna. Ja toisaalta, eiköhän tuo ajatus sallita tällaisena juhlavuotena. Tuntuu upealta olla osa näin hienoa maata ja olla juhlistamassa Suomen 100 vuotista taivalta.



Varmasti tänään Suomea juhlitaan eri tavoin koko maassa.  Uskon itse, että oli tapa tai tunnelma mikä tahansa, niin meitä kaikkia yhdistää valtava kunnioitus niitä kohtaan, jotka kovalla työllä rakensivat sen mitä Suomi nyt on.
Itse rauhoitun ja pysähdyn täksi päiväksi. Ohjelmassa ei ole mitään kummoisempaa. Ulkoilua ja kotona pesueen kesken. Villasukat jalassa ja mahdollisimman rennosti. Pöydässä ehkä hieman parempaa ruokaa, lasissa tilkka punaista. Itsekseni tässä pohdin, mitä itsenäisyys minulle merkitsee ja minkälainen on minun Suomeni. Se on rehellinen ja turvallinen. Koen, että on suuri onni asua Suomessa. On toki asioita mitkä ovat täälläkin rempallaan, mutta pääasiassa kaikki on meillä tosi tosi hyvin 💙



Kenties myös vastailen lasten moniin kysymyksiin liittyen Suomen itsenäistymiseen. Se onkin se pahin rasti ja tässä onkin suurena apuna tuo toinen puoliskoni, itellä kun tuppaa tuo historia puoli olemaan "hieman" heikompi ;)



Illalla syttyy kaksi kynttilää kunnioituksena heille ketkä taistelivat. Silloin myös jokainen löytää sohvan nurkista sen oman hyvän paikan ja loppuilta meneekin Linnan Juhlia katsoessa. Ja tähän meillä onkin ollut aina oma traditio, ei ehkä niin juhlallinen, mutta just hyvä: sipsit ja dipit :)

Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille 💙

allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia