CAESAR SALAATTI

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 2/09/2018

HEIPPA HEI! Olenkin täällä maininnut jo useampaan kertaan rakkauteni erilaisiin pastoihin, mutta yksi intohimoni on myös Caesarsalaatti ♡ Niin maukas, yksinkertainen salaatti, joka oikein tehtynä on just bueno! Kastikkeen ja krutongit, kun tekee itse, niin siinä on jo puolivoittoa. Toki olen joskus tröötännyt kaupan pullosta kastikkeen ja hyvää niinkin on, mutta kyllä se ihan erilaiselle maistuu, kun tekee itse.




Rapea salaatti ja kylkeen joko broileria tai katkarapuja. Lohikin sopisi, täytyy joskus testasta. Tai sitten ihan vaan simppelinä. Juju taitaa olla se kastike, eli se kun on hyvin tehty itse, niin ei välttämättä tarvitse mitään lisukkeita. Kastikkeen kanssa maltti on valttia ja harjoitus tekee mestarin :)




Kotona meillä tehdään tätä aina silloin tällöin ja toinen paikka mistä lounaaksi aika usein haen on Helsingissä, Bulevardilla Tony`s Deli. Sieltä katkarapucaesar on aika helmi. Jos olisi vielä itsetehdyt leipäkrutongit, niin hipoisi kymppiä. Alla kuvat heidän salaatista lounasboxissa. Kylkeen juuri paistettua focacciaa ja nam sanon minä! Tuolla Tony`s Delissä on muuten kaikki salaatit todella hyviä ja runsaita. Itselläni nostattaa verenpainetta välittömästi se, että maksat salaatista sen kympin, välillä enemmänkin ja siinä on pari hassua kurkun palasta perussalaatin kanssa. Ei hyvä. Jos salaatista maksaa, niin se täytyy oikeasti olla makoisa ja riittävä tuoreilla raikkailla raaka-aineilla. Piste.





Ohjeita saattaa olla useitakin ja jos jollain on vinkata omasta mielestään se täydellinen caesarsalaatin ohje, niin kiitos, otan mielelläni vastaan. Tässä yksi hyväksi todettu meillä.

Caesarsalaatti

romainesalaattia
parmesaania

kastike:
2 keltuaista
1 valkosipulinkynsi
2 anjovisfileetä
2 rkl sitruunamehua
1 tl worcestershinkastiketta
ripaukset suolaa ja mustapippuria
 3/4 dl oliiviöljyä

krutongit:
maalaisleipää
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä

 Aloita krutongeista. Leikkaa leivät kuutioiksi, saa olla ihan reiluja. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi ja kuullota se öljyssä pannulla. Lisää leipäkuutiot ja paista ne rapeiksi.

Sitten valmista kastike. Laita kulhoon kaikki kastikkeen ainekset, paitsi öljy. 
Soseuta ne sileäksi ja tämän jälkeen lisää öljy ihan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Maista ja mausta lisää tarvittaessa.

Kastikkeen voi laittaa salaattikulhon pohjalle. Siihen päälle sitten huuhdotut, kuivatut ja revityt salaatinlehdet. Lisää vielä parmesaaniraaste ja krutongit ja sekoita kaikki keskenään. Laita koko komeuden päälle halutessasi katkarapuja tai paistettua broileria. Ripottele päälle parmesaanilastuja.

Makoisaa perjantaita ♡
allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia