MAISEMA KAHVILAN OMENA PIIRAKKA

By Annina - 9/26/2018

Heippa hei! Se olisi taas leipomisjuttuja. Olen varma, että olette kuulleet maisemakahvilan raparperipiirakasta, eikö vain? Se tuntuu olevan nyt oikea hittipiirakka ja pitihän sitä itsekin kokeilla. Tosin omenoilla. Niitä kun nyt riittää :)



Minulla on jokin maistuva muistikuva lapsuudestani mielessäni, että äiskä leipoi minulle usein omenapiirakkaa,  missä oli kerroksia ja jotain murusia päällä. Kysyinkin tätä äidiltäni, mutta ei hän muistanut reseptiä. Eikä sitä löytynyt hänen kätköistäänkään. Pitää kaivella vielä mökin reseptikätköt. No tähän hätään ei auttanut muu, kuin vähän tutkia eri ohjeita ja maisemakahvilan raparperipiirakka osuikin silmääni. Juuri tuollaista hain, mutta vain omenoilla. 



Ryhdyinkin tuumasta toimeen. Tekovaiheita oli useita ja huomattavasti työläämpi kuin ihan perus omppupiiras, mutta kuitenkin hyvin helppo! Lopputulos oli mielettömän herkullinen. Meni kyllä helposti sinne omppupiirakoiden listan kärkeen. Mehevä ja ihanan pehmeä omenapiirakka, johon piimä tekee taikojansa. Menee melkein leivoksena. Suosittelen kokeilemaan. Täytyy itse seuraavaksi tehdä ihan alkuperäisen ohjeen mukaan eli raparperilla.



Omenapiirakka Maisemakahvilan tyyliin

muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
 

täyte:
noin 1 litra omenanpaloja
2 purkkia maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetken. Kuori omenat ja pilko ne pieneksi.


Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää voisula.
Nypi seos sormin murumaiseksi. Siirrä seoksesta kolmasosa toiseen kulhoon.

Riko munan rakenne ja sekoittele se piimän joukkoon.
Lisää piimä-kananmuna-seos muruseoksen joukkoon.
Sekoita taikinaksi puuhaarukalla.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle omput.

Riko kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
Kaada seos omenoiden päälle. Ripottele pinnalle loput muruseoksesta.

Paista  175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.

On kyllä niin mehevä jo valmiiksi, ettei tarvitse välttämättä lisukkeita, mutta jos oikein haluat herkusta herkullisemman, niin lorauta päälle vaniljakastiketta tai leikkaa pala jädeä päälle.
Herkullista keskiviikkoa ♡


allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

1 kommenttia