KAAOS ETEISESSÄ

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 9/25/2018

Tiistaita ja mukavaa viikon alkupuolta! Se olisi syyskuun viimeinen viikko ja lokakuu kolkuttelee jo ovella. Nyt alkoi viilenemäänkin siihen malliin, että sormikkaat ja kaulahuivit sai kaivaa kaapista. Meillä muuten viikonloppuna kuului ensimmäistä kertaa nuorimmaisen suusta JOULUPUKKI ja mietin että jaiks, nytkö se jo alkaa, mutta sieltähän se joulukuukin kohta tulee. Se siitä aiheesta kuitenkin vielä :)

Mennäänpä sitten eteiseen. Ja remonttiin mikä ei ollut milläänlailla suunniteltu, mutta kaskummaa nyt on eteinen kaaoksen vallassa :) Lauantaina kävin toisessa remontissa piipahtamassa. Veljeni kauniissa kodissa Salossa, jossa alkoi nyt keittiöremontti. Siellä oli kovat purku hommat meneillään ja paljon menee uusiksi. Innolla odotan lopputulosta. Veljeni vaimo siinä vielä sohvalla kun vaihdettiin kuulumisia niin kysyi, että onko meillä nyt remontteja tiedossa. Huikkasin, että ei ole mitään suunnitteilla, kun ehkä joskus tulevaisuudessa vessan remontii. Siitä sitten lähtöä, kun olin tekemässä niin kysäsin eteisen kurakaappari matoista, että mikäs niiden tulevaisuus on ja ilokseni sainkin ne itselleni ja siltä samalta seisomalta. Ei muuta kun matot rullalle ja kainaloon ja auton nokka kohti kotia. 





Kotona sitten päätin alkaa kurakaappareista leikkaamaan eteiseen sopivia paloja. Meillä kun tullaan ovesta sisään niin on ns. tuulikaappi johon oli tarkoitus yksi pala laittaa ja loput sitten kuraeteiseen, johon mennään tuulikaapista oikealle. Meillä on aikoinaan ollutkin kurakaapparia eteisessä, mutta en tiedä minkä päähän piston sain, että siitä luovuin, nimittäin se on kyllä pelastava tekijä eteisessä. Ainakin tässä elämänvaiheessa. Lapset menevät kavereineen ees sun taas ja hiekkaa, kuraa ja pikkukiviä oikein tulvii sisälle. Tuo pysäyttää ne suurimmalta osin eteiseen.

Mittasin eteisen,  piirsin viivat mattoon ja leikkasin maton oikean kokoiseksi. Ennen kuin pääsin mattoa asettelemaan eteiseen, niin irrotin jalkalistat ja seinässä kiinni olevan kenkäkaapin. Noh nyt päästäänkin sitten äkilliseen mielentilahäiriöön, eli siinä akkuporakoneella heiluessa katsoin eteisen tapettia ja totesin miehelleni, että en ole ikinä tuosta tapetista tykännyt ja se saa lähteä nyt. Mitäpä siihen sitten vastaan sanomaan, kun olin jo ruuvannut kaikki naulakot ja avainkaapit irti seinästä.   Ämpärin ja sienen kanssa aloin siinä sitten tapettia kastelemaan.



Siinä vierähtikin sitten useampi tunti ja siinä kun tapetin alta paljastui valkoista seinää, niin mieheni totesi minulle, että ymmärräthän että seinät täytyy myös hioa, ehkä tasoittaa ja sitten vielä maalata. Noh..ymmärsinhän minä tai ainakin tuossa vaiheessa. Ehkä myönnän, että ajattelin, kun tuo mielentilahäiriö pamahti päälle, että tapetin alta paljastuu ihan tasainen puhtaan valkoinen seinä ja voin porailla naulakot ja kenkäkaapit kiinni yhtä nopeasti kuin ne irrotinkin. Joo-o, ymmärrän nyt, että näin ei ole :)

Eli nyt eteisen seinät odottaa vähän hiomista ja uutta maalia. Kuvissa näkyy karu totuus :) Ovenkarmit ja lattialistat odottaa omissa pinoissaan, että työ on tehty valmiiksi ja pääsevät takaisin paikoilleen.  Suunnittelutyöt on siis kovassa käynnissä ja viikonloppuna olisi toteutuksen aika. Ajatus miksi tuosta tapetista en tykännyt mikä siellä oli ennestään johtuu siitä, että meillä melkein koko huushollissa on beiget (tikkurilan ajopuu sävy) seinät ja jotenkin koin, että tuo tilana erottui liikaa muusta. Ei kuulunut joukkoon. Nyt haluan seinät siis maalata tuolla samalla sävyllä, kun muukin koti. Mietin vielä, että maalaisinko päätyseinään, missä on sähkökaappi, niin vähän tehostetta, eli tulisiko siitä keltainen!

Ylläolevissa kuvissa ystäväni kaunis työhuone. Heillä oli tuo ihana auringon keltainen seinä jonkin aikaa työhuoneessaan ja sitä kovasti ihailin. Hän siihen kyllä myös kyllästyi ja keltainen seinä on kaunis muisto vain, mutta jollain tapaa se niin kiehtoisi minua. Meiltä löytyy myös mummini vanha jakkara eteisestä, jossa alkaa maalipinta halkeilemaan, niin mietin, että jos se olisi myös keltainen? Toinen väripilkku eteisessä. Ja toihan tuo esikoiseni tässä yksi päivä minulle hänen puukässä työn, joka oli keltainen naulakko. Eli olisihan siinä sitten.

Katsotaan mihin päädyn vai mennäänkö ihan vaan perus meiningillä :) 
Kuvat: Google
 
 
allekirjoitus
 

  • Share:

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Teillä on kyllä todella ihana tunnelma kodissa. Meillä on myös muutamia muutostöitä edessä, tosin lastenhuoneeseen. Sitä ennen tulee kuitenkin hankkia akkuporakone. Meillä aikoinaan semmoinen oli, mutta hajosi lopulta. Todella ihana muuten tuo keltainen seinä. Piristää paljon. https://www.iisalmenautoala.fi/tyokalut

    VastaaPoista