PIPARKAKKUTALO

11/23/2017

Morjens!
Onko muita hurahtaneita piparkakkutaloihin? Saa huutaa HEP!
Täällä yksi ja taas alkaa olemaan se aika vuodesta kun niitä saa alkaa suunnittelemaan ja kasailemaan. Iltamyöhäiselle sitä katselee kaiken maailman youtube videoita erilaisista koristeluista ja malleista ja on sata ideaa päässä. Tai oikeastaan, mitä tässä nyt enään suunnitellaan tai pohditaan kun urakka on jo aloitettu, toissapäivänä valmistui ensimmäiset seinät :) Tästä se taas lähtee!
En ole kuunapäivänä ollut mikään taitava käsillä tekijä tai mikään askartelu tyyppi, en todellakaan, mutta aikoinaan äippälomalla innostuin myös kokeilemaan piparitalojen tekemistä. Aluksi oli kädet palohaavoilla kuuman sokerin kanssa ja mikään seinä ei ollut suora (onkohan vieläkään), mutta pikkuhiljaa sitä oppi aina jotain uutta ja löysi ne itselle oikeat tavat kasata ja koristella talot.Vuosien varrella sitä on kokeiltu vaikka ja mitä, muumitalosta erilaisiin taloihin ja nykyään löytää kaikki kaavat esim. pinterestistä tosi helposti ja tuntuu että siellä ei mielikuvitus kyllä lopu kesken.   Ja jos itsellä se ei lopu myöskään, niin eikai niitä kaavoja niin vaikea ole itsekkään leikellä. Tässä nyt muutamia kuvia kesken projektin.
 

Itse tykkään pursoitella ikkunan pokat ja katon ruudukot, sun muut koristeet silloin kun pystytys ei ole vielä tehty. Kun ovat palaset lappeellaan vai miten se sanotaan :) Pystytän talot välillä kuumalla sokerilla, välillä taas suoraan paksulla pikeerillä. Tummat sokerit, rakoset tai muut sellaiset "ei toivotut" saa piiloon pikeerillä kun tursottelee kunnolla päälle vain! Ainiin ja se mikä meinaa ainakin meikäläiseltä unohtua joka kerta on talon pohja :) Sen jätän aina kunnolla paksuksi niin ei sitten talon pohjat sorru kesken kaiken.Pipari teoksethan on myös mukavia lahjoja antaa, niistä on pidetty kovasti! Eikä sitä tarvitse välttämättä mitään taloa tehdä, esimerkiksi iso sydän johon on koristeltu lahjan saajan nimi on oikein kiva ylläri. Nätti naru vielä siihen, niin saa sydämen riippumaan♡

Tänä vuonna löydettiinkin P:n kanssa hauska heppa idis jota kokeillaan. Ehdotin, että olispa kiva joulu ylläri hänen ratsastus kamuillensa ennen joulutaukoa, katsotaan mitä tulee hepoista ;)

  Lisää malleja tulossa siis täältä raksalta ☺
allekirjoitus
 

You Might Also Like

0 kommenttia