SUOSIKKI PASTA!

11/24/2017

 Tykkään ihan hulluna erilaista pastoista! Voisin elää pelkällä juustolla ja pastalla. Pastat syntyvät älyttömän nopeasti ja monesti riittää ihan muutama raaka-aine millä syntyy loistava ruoka. Ihan loistavia pasta ohjeita olen löytänyt Hanna G:n blogista ja Safkaa-kirjasta. Esimerkiksi paljon puhuttu, monen suosikki Avokadopasta on vaan niin taivaallista että niin kuin Hanna Safkaa kirjassaan kirjoittaa, että melkein itki kun hän maistoi sitä ensimmäistä kertaa, niin kyllä, ei ollut allekirjoittaneeltakaan kaukana :D Muistan muuten silloin kun tuo kyseinen pasta oli hitti niin menin Helsingissä kauppahalliin ostamaan juustoja tuohon niin siellä oli juustot loppuneet sen takia ,että niin moni oli sitä kokeillut, aikamoista!

Yksi toinen lempparini on pilpil-pasta. Tämä just sopivasti tulinen katkarapu-pasta vie kielen ja nälän totaalisesti mennessään, nam! Meillä ei tätä lapset kyllä syö tulisuuden takia ja oikeastaan hyvä niin koska meillä menee kyllä kahdestaankin tuo satsi ihan helposti 😉


 
PILPIL-pasta

    2 dl rypsiöljyä
    1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
    2 rkl kalakastiketta
    1/2 tl paprikajauhetta
    1/4 tl mustapippuria
    2 kpl tuoretta chiliä
    1 solo valkosipuli
    2 rkl rypsiöljyä
    jättikatkaravunpyrstöjä noin 20 kpl
    400 g pastaa (keitinveteen kunnon suola)
    kourallinen persiljaa

Öljy, viini, kalakastike, paprikajauhe ja pippuri sekoitetaan keskenään. Pieneksi chili, valkosipuli ja laitetaan tuonne joukkoon. Tiristetään valkosipulilla maustetussa öljyssä kiva väri rapuihin. Lisää rapujen joukkoon öljy-viiniliemi. Kuumenna nopeasti ja anna kiehahtaa, jotta viinistä haihtuu alkoholi. Lopuksi joukkoon hyvin keitetty pasta sekä hienonnettu persilja.

Sitten vain pasta kulho pöytään ja viiniä lasiin, AVOT!   
Huom! Tässä sitten tuo kastike tuppaa roiskumaan pitkin leukaa ja lautasen reunoja niinkuin kuvista näätte, että varoituksen sanana :)
allekirjoitus
 

You Might Also Like

0 kommenttia