MOSKOVAN PATA

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 12/07/2017

Heippa,
Sitä on taas pitkin syksyä tullut kaivettua padat kaapista ja päässyt niissä hauduttelemaan lihapatoja useamman tunnin. Niin helppoa ja älyttömän hyvää, vaikka nyt vaatiikin sen, että ruoka ei ole valmis ihan samantien. Pitää varautua :) Meidän pesue oikeastaan innostui erilaista pataruuista vasta muutama vuosi sitten, kiitos anopin antaman Sarpanevan! Ihan perus burgundeilla ollaan aikalailla menty, mutta nyt tänä syksynä tuli vastaan Moskovan pata, jota sitten kokeiltiin tuossa yksi viikonloppu. Ja kyllä vei kielen mennessään samantien! Aivan järjettömän hyvää, tämä meni heittämällä meikäläisen TOP 5 lemppariruokien joukkoon ♡




Eilen tämä pata pääsi taas meidän pöytäämme ja nyt vielä Itsenäisyyspäivän kunniaksi. Menee juhlaruuasta loistavasti. Meillä tosin pohdittiin, voiko Moskovanpataa syödä Suomen itsenäisyyspäivänä ;)




Reseptejä tähän herkulliseen pataan löytyy useita, mutta laitan teille ohjeen, millä me tämän teemme. Ohje on napattu täältä. Smetanaa ei tainnut olla ihan tuota määrää ja aurajuustoa meni melkein koko kimpale, mutta ei haitannut tahtia. Aina voi soveltaa. Lisäkkeeksi keitetyt potut ja TUORE leipä kera voin, nam! Leipä toimi myös lopuksi oikein näppäränä apuvälineenä, koska tämä oli vaan niin ältsin hyvää, että kun kaikki oli jo syöty, niin vielä piti leivällä kaapia padan reunoista loputkin kastikkeet suuhun :)

Moskovanpata

1 kg naudanpaistia
3 sipulia
3 venäläistä suolakurkkua
3-5 rkl voita
3 rkl hunajaa
2 tl rouhittua mustapippuria
ripaus cayennepippuria
3 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl voimakasta lihalientä
150 g aurajuustoa
240 g smetanaa

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen ruuanvalmistusta. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kaksi suolakurkkua pieniksi kuutioiksi ja pane siivilään valumaan. Säästä kurkkupaloista irtoava liemi. Sulata padassa ruokalusikallinen voita. Paista sipuleita siinä viitisen minuuttia. Lisää hunaja. Sekoita hyvin ja lisää suolakurkut. Paista ahkerasti käännellen toiset viisi minuuttia. Lisää pippurit ja paista vielä hetki. Kaada suolakurkkuliemi pataan. Nosta pata sivuun liedeltä ja peitä kannella.
Leikkaa paisti kuutioiksi. Paista kuutioita pieni erä kerrallaan pannussa voissa kauniin ruskeiksi. Kaada lihat pataan sipulin ja suolakurkun seuraksi. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada tilkkanen pataan. Ripota vehnäjauhot lihakuutioiden päälle ja sekoita. Lisää lihaliemi ja sekoita taas. Lisää murennettu aurajuusto ja sekoita, kunnes se sulaa. Lisää lopuksi smetana.

Laita kannella peitelty pata 200-asteiseen uuniin kypsymään tunniksi. Alenna sitten lämpö 150 asteeseen. Kypsennä ruokaa vielä puolisen tuntia tai niin kauan, että liha on mureaa. Ota kansi padan päältä ja anna ruuan olla uunissa sen aikaa, että pinta saa vähän väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan. Silppua kolmaskin suolakurkku ja ripottele ruuan päälle.








Loistavaa viikonloppu ruokaa kerrassaan, kantsii kokeilla!
allekirjoitus



  • Share:

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Anonyymi12/07/2017

    Tämä Moskovanpata on kyllä ihan älyttömän hyvää. Kerran aikaisemmin ollaan tehty ja nyt, kun muistutit täällä tästä reseptistä, sitä voisi tulevana viikonloppuna tehdä. :)
    Ihania nämä muutkin reseptit, vesikielellä lueskelen niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö vain, samaa mieltä olen :) Kiitos kauniista kommentistasi <3

      Poista