ANKEA ARKI?

1/10/2018

Heido! Täällä ruuhkassa kun nököttelen, niin tulin taas pohtineeksi syntyjä syviä. Ja tällä kertaa tätä juurikin alkanutta arkea. Lapset, kun tällä viikolla aloittivat taas koulun lomansa jälkeen, niin alkoi se kunnon arki meidänkin huushollissa. Myös harrastukset palaavat joululomalta. Mitä itse tykkäät arjesta? Onko pakkopullaa ja maanantait tuntuu vaikeilta ja lasket viikonloppuun päiviä kuumeisesti? Vai onko arki just sitä parasta pöhinää? Toki arkipäivät on jokaisella vähän erilailla. Vuorotyöläisten arki ei ole maanantaista perjantaihin ja joillakin arki on ihan jokapäiväistä, ei vapaapäiviä. Kotiäidin arki on myös omalukunsa ja entäpä työttömät tai eläkeläiset. Ja mitäs jos ei edes eriteltäisi arkea ja viikonloppuja toisistaan? Nyt kun kaupatkin ovat auki jokapäivä, niin mitä edes tarkoittaa arki?Itselläni on työ, jossa olen toimistoaikaan maanantaista perjantaihin. Viikonloput on aina vapaina. Olen tästä hyvin onnellinen ja tämä sopii minulle. Olen tehnyt myös vuorotyötä ja ollut aikoinaan viikonloppuja töissä. Kotiäitinä myös tein sunnuntai vuoroja. Erilaisia kuvioita siis koettu, mutta tästä tykkään kaikista eniten. Ainakin tällä hetkellä, kun lapset ovat pieniä. Tosin tässäkin asiassa on puolensa. Tiedän myös monia, ketkä kovasti pitää arkivapaista. Silloin on aikaa touhuta erilailla kuin viikonloppuisin ja esimerkiksi lapsilla on mahdollisuus olla myös viikolla kotona.

Kuitenkin oli arki minkälaista tahansa, niin pointtini oli se, että miltä se arki maistuu? Itselläni on ollut joskus vaiheita, joissa tosiaan odotin aina vaan viikonlopun tuloa ja arki tuntui aikamoiselta suorittamiselta. Oli mukamas kiire. Ei oikein ollut mitään muuta kuin se työ, kotityöt ja lasten hoito. Vaikka työstäni ja perheestäni tykkäänkin kovasti ;) Sitä laski päiviä aina seuraavaan lomaan kuumeisesti ja silloin suunnitteli sitten tekevänsä jotain superkivaa. Lomalla. Tai viikonloppuisin tehdään jotain superkivaa. Sillä sitten mentiin arkipäivät läpi ja vasta perjantaina nousi riemu kun tiesi, että on viikonloppu edessä. En sitä sano, etteivät ne lomat ole vieläkin ihan odotettuja ja kaikki mitä silloin on suunniteltu on ihan parasta. Ja hei, ne perjantai fiilikset nyt olen tänne jo pariin kertaan kirjoittanutkin, niitä ei voita mikään.Nyt olen kuitenkin sitä mieltä, että arki on just parasta. Nautin siitä suunnattomasti. Äitini sanoi minulle pari vuotta sitten, että hän vasta nyt päälle kuusikymppisenä tajuaa, miten nopeasti se elämä meneekin. Että voi kun hän olisi aikoinaan oppinut nauttimaan enemmän pienistä arjen asioista. Silloin aloin miettimään, että ei voi elää niin, että mietii vaan, että lomalla tehdään jotain superkivaa tai viikonloppuisin. Muuten vedellään kauhialla tohinalla arkirumbaa. Elämä on suurimmaksi osaksi sitä arkea ja sen pitää olla just sitä superkivaa. Ymmärrättekö pointin?
Kun on suunnitellut ne pakolliset kotityöt, siivoukset, kauppareissut ja harrastusruljanssit hyvin, niin jää aikaa kyllä arkenakin niille kivoille jutuille, kun antaa mahdollisuuden ja kokeilee. Kun priorisoi, niin huomaa, että onkin enemmän aikaa kun ennen. Ei ajattele, että vasta viikonloppuna, vaan ihan just nyt. Unohtaa sanan ruuhkavuodet, ainakin osittain ;) Ja ihan pienillä tavallisilla asioilla tekee siitä arjesta enemmän kivaa. Lähdetään ulos illalla kävelylle vaikka on pimeää, käydään kaakaolla läheisessä kahvilassa, mennäänkin uimaan, laitetaan kotona peli-ilta pystyyn, lämmitetään sauna ja tungetaan kaikki maailman naamiot ja kuorinnat naamaan. Kenties mennäänkin leffaan tai laitetaan kotona elokuva pyörimään. Tai mitäs jos pyydetään kamut iltapalalle. Tehdään pieniä asioita, joista nautitaan ja ihan just niinku vaikka tiistaina ;)

Kivaa arkea sulle ♡
allekirjoitus

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Ihana oivallus, arki on kyllä parasta :) Toki on ihanaa päästä sille kauan haaveillulle matkalle jne, mutta niinku sanoit ni arkea me eletään suurin osa ajasta. Parempi siis opetella tykkäämään siitä :D Mun omaa arkea piristää mm. hyvät aamupalat (joita voi valmistella jääkaappiin jo vaikka edellisenä iltana!) ja just kaikki peli-illat tai koti-spat tai vastaavat, joita voi järkätä ihan tavallisena arkenakin.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda kommentista <3
   No niin just, noi aamupalat onkin yks hyvä keino. Tiedätkös kun mä olen vasta viime syksynä oikeestaan opetellut syömään arkena aamupalan ja kyllä on tehnyt hyvää :) Enään sitä ei edes voi käsittää miten on ennen pärjännyt lounaaseen asti töissä pelkällä kahvilla, jaiks!

   Kivaa viikon jatkoa sulle!
   <3 Annina

   Poista