Meillä tuli lauantaina ystäviä lapsosineen kylään ja keksittiin tehdä tätä taas pitkästä aikaa. Tämä kun on sellainen mikä uppoaa lapsillekin oikein hyvin. Ketsuppia töräys päälle ja nam! Joskus olen tämän tehnyt ihan valmiista kaupan taikinasta ja tuo onkin sata kertaa helpompi tapa. Mutta hitsivieköön, jos vain jaksaa tuon taikinan itse tehdä, niin kyllä tulee sata kertaa parempaakin. Rahka-voitaikina on jotenkin mukamas vaivalloinen tehdä, ainakin allekirjoittaneen mielestä ;) Mutta alla teille herkullinen ohje, olkaas hyvä!
500 g voita
8 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
Täyte
4 dl puuroriisiä
2 dl vettä
n.8 dl punaista maitoa tai kiehua
1 tl suolaa
1,2 kg naudan jauhelihaa
puolikas iso solo
valkosipuli
2 isoa sipulia
2 tuoretta chiliä
3 rkl pizzamaustetta
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
Ensiksi tee taikina. Nypi voi ja keskenään
sekoitetut jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi.
Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa sen
aikaa kun valmistat täytteen.
Laita riisit kiehuvaan veteen. Sekoittele ja keitä muutama
minuutti. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Muista sekoittaa
välillä, ettei puuro jää kattilan pohjaan. Jäähdyttele ja mausta suolalla.
Ruskista voissa
pannulla jauheliha ja hienonnetut sipulit ja chili. Mausta. Jäähdyttele ja yhdistä
täytteen aineet. Sekoita hyvin keskenään.
Puolita
piirakkataikina. Kauli toisesta palasta uunipellin pohjan kokoinen, noin puolen
sentin paksuinen levy. Nosta se leivinpaperille pellille. Levitä päälle täyte.
Täytettä saa olla paksu kerros, vaikka tuntuukin, että sitä on paljon. Nosta päälle kansi. Taittele reunat piirakan
alle hyvin. Voitele munalla ja pistele haarukalla.
![allekirjoitus](https://image.ibb.co/fjphE5/allekirjoitus.png)
0 kommenttia