MÖKKI IKÄVÄ

1/04/2018

Terve! Samantien kun joulu on ohitettu, niin se alkaa, nimittäin MÖKKI IKÄVÄ. Tauti on pahimmasta päästä näistä meikäläisen kuumeiluista ja tähän ei mitkään lääkkeetkään auta. Ei auta muu kuin se, että tulee kevät ja kesä ja pääsee sinne mökille. Ja tässä vaiheessa, kun tuo tautipirulainen pääsee valloilleen, niin siinä onkin kestämistä. Noh..jos nyt oikeasti ajatellaan tätäkin järjellä, niin sitähän saa olla vaan äärettömän kiitollinen, että tuollainen mökki ikävä edes on mahdollista. Toki mökki ikävä voi iskeä vaikka ei olisi omaakaan mökkiä ja niin varmasti monelle iskeekin. Me suomalaisethan rakastetaan mökkeilyä ja ollaan varsinaista mökkikansaa! Väitän, että suositut vuokramökit on jo juhannukselle suurin osa varattuja, en tiedä!


Itselläni on ollut hieno tilaisuus saada käydä koko lapsuuteni kahdella eri mökillä ja se jo kasvatti minusta oikean mökkihullun. En tiedä mitään parmepaa kuin mökillä oleminen, satoi tai paistoi. Meillä on äitini suvun puolen mökki ihan lähellä meitä missä asumme ja siellä kesäisin oleilemme. Välillä vähemmän, välillä enemmän. Pieni perus mökki ilman mitään mukavuuksia, mutta silti niin maailman mukavin. Ei tule vedet sisään eikä ulos ja ulkohuussi tönöttää pihassa. Me taidamme kyllä itseasiassa enemmän mökillä olessamme olla rannassa saunalla kuin itse mökissä, mutta niinhän se taitaa muillakin mennä. Mitä siellä mökissä nököttämään. Lapset saa pulikoida vedessä ja välillä saunaan lämmittelemään. Sitä kun makailee rannassa aurinkotuolissa kylmä valkkari lasi kädessään niin avot! Sitä monesti pitää itsestään selvyytenä tuota mökkeilyä. Ja sitähän se ei ole. Suuren suuri rikkaus, jota arvostaa koko ajan enemmän ja enemmän. Muistan kuulkaas hyvin, kun teininä oli kamalaa, kun piti mennä mökille ;) Tuota aikaa kauhulla odottaen omilla lapsilla!Makoilusta työleiriin, en tiedä miten muiden mökeillä, mutta meillä ei kyllä makoilla koko ajan ne valkkarilasit kädessä rannassa, ei tod :) Puolenhehtaarin tontilla sitä riittää tongittavaa ja tehtävää. Äitini sisko, meikäläisen ihana kummitäti on meidän kanssa usein siellä rehkimässä ja hyvässä yhteishengessä me siellä touhutaan päät puskissa. Yksi urakka, kun on saatu päätökseen, niin toinen alkaa. Hiki otsalla ja  aika usein kämmenet rakoilla sitä jotain aina touhuaa. Välillä on pakko laittaa stoppi, koska ei voi aika riittää kerralla kaikkeen. Mutta me kyllä tykkäämme touhuta mökillä. Erilaista kuin normi hommat. Hmm, taas kun aloin miettimään enemmän, niin kun muistelen rantakaislikon ja mudan raivaamista, mikä painaa ainakin tonnin ja kun on 50 kottikärryllistä sitä tehnyt ja puolet on vielä jäljellä, niin siinä jo hymy hyytyy, tälläkin mökkihullulla ;) Eli on niitä tylsiäkin hommia, mutta kuuluu asiaan.Ystäviä on myös ihana pyytää mökille syömään, iltaa istumaan, uimaan ja saunomaan. Mitä milloinkin. Lapset nauttii ja itselleni on aina hieno nähdä, miten kaikki nauttii siellä olemisesta ja arvostaa kun saavat käydä siellä. Ja meidän mökille on aina avoimet ovet kaikille ystäville ja rakkaille ♡
Eli pliiis kesä tule jo!!!
allekirjoitus

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Mökki ikävä alkaa hiipimään tännepäinkin kun katselee näin ihania kuvia! Asiasta ihan viistoon, kuinka olet saanut kuva "allekirjoituksen" joka postauksen loppuun. Itselläkin oli joskus mutta ohje millä tein ei toimi enää, enkä uutta toimivaa ohjetta ole mistään löytänyt!

    VastaaPoista