ONKO TYLSÄ JOS EI HALUA MUUTOKSIA?

1/02/2018

Heippa! Pitkästä aikaa :) Onko teillä arki alkanut vai oletteko vielä loman vietossa? Täällä ollaan työn teossa ja oikeastaan sen kummempaa lomaa ei itselläni nyt joulun aikaan ollutkaan. Lapissa oltiin melkein viikko, mutta sielläkin meni pari päivää etätöiden ääressä. Siltikin koen, että kyllä nuo joulun pyhätkin antoi kivan breikin tähän väliin ja sai ajatukset taas nollattua.

Kirjoittelinkin viimeksi siitä, että edessä olisi erilainen joulu, ensimmäistä kertaa pois kotoota ja sitä odotin jännittynein, mutta avoimin mielin. Joulu oli ihana ♡ Lapin maisemat, lumi, pakkanen ja rauha toi joulu fiiliksen meille jokaiselle. Kannatti lähteä siis. Taas tuli huomattua se, että aina kannattaa mennä silloin tällöin oman mukavuusalueen ulkopuolelle, niin sitä huomaakin palaavansa monta kokemusta rikkaampana takaisin. 
 No nyt on uusi vuosi startannut ja monilla on tapana tehdä lupauksia tai laittaa hieman elämäänsä uuteen uskoon. Mites teillä? Onko salikortti käyty jo ostamassa ja listattu kenties muita asioita mihin haluaisi muutosta? Vuodenvaihde on oiva mahdollisuus siihen. Vähän kun uuden alku. Pääsee laittamaan edellisen vuoden pakettiin ja miettimään minkälainen olisi uuden paketin sisältö. Välillähän sen voi kokea, että kunhan koko paketti on aivan uusi, niin kaikki on kotiin päin, eikö vain?  Itse myös pohdin omaa mennyttä vuotta ja aloinkin miettimään, että olenko nyt jotenkin tylsä, kun en haluaisi ihan hirveästi mitään muutoksia..? Eikös koko ajan pitäisi haluta jotain uutta ja olla pitkä to do-lista mitä sitten suoritetaan pitkin vuotta? Näitä pähkäilin ja  tulin siihen tulokseen, että vaikka olenkin luonteeltani täysin "jalat maassa, pää pilvissä-tyyppi", niin kyllä näin on just hyvä nyt. Jos tämä uusi vuosi olisi vähäänkään samanlainen kun itselläni viime vuosi, niin olisin hyvinkin onnellinen ja kiitollinen ♡
 
Viimeisen viiden vuoden sisällä itselläni on tapahtunut paljon ja oli paljon asioita mitkä tekivät sen, että menin aika kauankin sumussa. Rakkaan ihmisen sairaus ja poismeno oli elämäni yksi raskaimmista asioista. Sitä yritti monta vuotta taivaltaa sen sumun läpi ja hoitaa silti kaikki asiat kunnialla läpi omassa arjessaan. Hoitaa kodin, perheen, työn, ystävät ja mikä tärkeintä olla tuon rakkaan ihmisen mukana loppuun asti. Olen aina ollut tietynlainen suorittaja, mutta varsinkin noina aikoina tuntui, että suorittaminenkin meni ihan yli. Sitä tuli vähän liiankin reippaaksi. Mutta toisaalta, jos joutuu kulkemaan sumussa, niin eihän sitä voikkaan nähdä kaikkea kirkkaista laseista, eikö vain? 
Viime vuonna vasta huomasin, että nyt ne lasit eivät olekkaan enään niin sumuiset ja niistähän näkee hyvin läpi. Tuntui, että on helppo hengittää ja hyvä olla. Semmoinen tietynlainen rauha tuli takaisin, mikä oli ollut poissa kauan. Sitä ei pelännytkään enään. Aika oli tehnyt tehtävänsä. Opettelin myös olemaan hieman vähempi suorittamatta, antaa asioiden taipua omalla painollaan ja elämään hetkessä. Pikku hiljaa tuokin alkaa luonnistumaan. Ne pienet, suuret asiat ♡
Joten näillä ajatuksilla en ihan hirveitä muutoksia toivo täksi vuodeksi. Just nyt on hyvä! Toki nyt unelmoin koko ajan vaikka ja mistä ja tokihan sitä toivoo, että työelämässä sitä pääsisi taas ponnistamaan sinne seuraavalle aidalle ja kehittyisi vielä enemmän. Uskaltaisi ottaa uudet haasteet rohkeasti vastaan. Mutta nää perusasiat jos pysyisi mallillaan niin kyllä olisin kiitollinen ♡ Toivon myös, että voisin ja osaisin olla tukena rakkaiden sumuissa ja auttaa heitä kirkastamaan ne lasit. Olla tukena heille ja auttaa. Samalla tavalla kun he auttoivat minua.

Onnellista uutta vuotta juuri sulle sinne ♡
allekirjoitus

You Might Also Like

0 kommenttia