PAREMMAT MAKKARA PERUNAT

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 1/26/2018

Perjantaita!
”Yhdet makkaraperunat kaikilla mausteilla, kiitos” -millos olette viimeksi tuon sanoneet autogrillin luukulla? Itselläni on aikaa tuosta, taitaa olla viime kesänä, kun paikallisella autogrillillä käväsin. Ja aa että kun onkin hyviä tuollaisen perinteisen kunnon grillin herkut, porilaiset sun muut 😊

Tiedättekös, kerran olin kutsunut tuon bestikseni miekkosena kanssa meille perjantai illalla syömään ja he vielä kyselivät mitä viiniä toisivat ja sopisiko ruokaan jne. Tuona perjantaina sitten kun lähdin töistä, niin ei ollut harmaata hajuakaan mitä olisin heille tehnyt ja kello tikitti kovaa vauhtia. Menin autogrillille, tilasin satsin erilaisia ruokia sieltä dippeineen ja lisukkeineen, kattasin ne pöytään omine laatikoineen ja avot ;D Hyvin maistui kaikille! Eli menee ihan illanistujaisissakin, sanon minä!






Nyt kuitenkin olisi tarjolla tähän perjantaihin pikkasen parempia makkaraperunoita tai ainakin terveellisempiä ja himpun verran fiinimpiä. Resepti löytyi taas sieltä tutusta ja turvallisesta Valion sivustolta täältä ja suosittelen kyllä kokeilemaan! Nämä voi tosiaan koota jo valmiiksi ennen kun nostaa pöytään, mutta meillä kun tuo pikkuheppu nirsoilee aurajuustosta tai mistä milloinkin, niin päätin että jokainen kokoaa itse annoksena. Laitoin siis lisukkeet erikseen kippoihin. Tein tuon satsin meille neljälle ja olisi saanut olla tuplana. Tässä ohje:

Paremmat makkaraperunat
4 hengelle

800  g perunaa
2  rkl öljyä
1  tl suolaa
mustapippuria myllystä
4  mausteista raakamakkaraa
1  pkt  aurajuustoa
1  dl paahdettua sipulia

Chiliketsuppi
1  pkt  paseerattua tomaattia
½  rkl vaaleaa balsamietikkaa
1  rkl Worcestershire-kastiketta
½  rkl sokeria
½  punainen chilipalko

Kurkkusalaatti
1  kurkkua
½  rkl valkoviinietikkaa
½  dl hienonnettua ruohosipulia
1 cm:n pala inkivääriä
½  rkl sokeria
ripaus suolaa

Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa sormenvahvuisiksi tangoiksi. Pyörittele perunat öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.

Laita perunat leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keski-/yläosassa 225 asteessa 20 min.

    Valmista chiliketsuppi: mittaa ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.

    Valmista tuorekurkkusalaatti: Pese ja halkaise kurkku. Poista vetinen siemenosa. Viipaloi. Sekoita kaikki ainekset, ruohosipuli hienonnettuna ja inkivääri raastettuna.

    Purista makkarat n. 5 cm:n pätkiksi pellille perunoiden sekaan. Paista vielä 10 - 15 min.

    Kokoa annokset. Murustele makkaraperunoiden päälle AURA juustoa, valuta chiliketsuppia ja lusikoi viereen kurkkusalaattia. Viimeistele paahdetulla sipulilla.





Ihanaa ja pikkuisen parempaa perjantaita sulle ♡♡♡
allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia