HELPPO (PÄÄSIÄIS) KORISTE

4/06/2018

Perjantaita! Menihän viikko nopeasti, taas on viikonloppu edessä! Meillä se meneekin vielä lätkän merkeissä, nimittäin viimeinen turnaus edessä ennen kesätaukoa. Lähdetään Turkuun koko poppoo huutamaan vielä kerran ne kurkut käheäksi :)

Lupailin eilen teille helppoa askarteluohjetta ja saamanne pitää. Kuten olen aikaisemminkin todennut, niin en todella ole mikään askartelija tyyppi, mutta meillä tuo tyttöseni on taas sieltä toisesta päästä, joten kaikennäköistä on tullut opeteltua tekemään hänen kanssaan :)


Jouluisten puutonttujen tilalle selailin pinterestistä erilaisia malleja ja päätin yhdestä esimerkistä toteuttaa pääsiäisen koristeeksi pupun. Puput pääsivät terassille ja saivat helmililjat kaverikseen. Mietin, että tällä samalla tyylillähän voisi tehdä muunkin kukkapurnukan. Nallen, sammakon, koiran, kissan, mitä vain erilaisia eläimiä. Kesäksi terassille eläinlauma!

Ensiksi spray-maalilla maalattiin tyhjät tomaattimurskatölkit valkoiseksi. Honkkarista hain spray-maalia ja olisiko ollut 5,99€ eli ei ollut kovin kallista. Maalin kuivuessa leikkattiin ihan perus paksusta pahvista pupun korvat ja käpälät. Ne sitten maalattiin sormiväreillä ensiksi valkoisiksi ja sitten tehtiin vaaleanpunaisella yksityiskohdat. Tähän ehkä kävisi pajon paremmin muut värit kuin sormivärit, mutta meillä kun ei muuta löytynyt niin noilla mentiin :)Kun kaikki osaset olivat kuivuneet, niin sitten vain korvat paikoilleen tölkin taakse ja tassut tölkin etupuolelle kiinni. Ja tiedättekös mitä, kun ei ollut liimaakaan tässä huushollissa, niin vahvalla kaksipuoleisella teipillä ne kiinnitettiin ;) Hyvin on vielä käpälät ja korvat pysyneet kiinni!
Lopuksi sitten nenä pupulle vaaleanpunaisella värillä ja silmät sekä suu tehtiin mustalla kynsilakalla. Jep, tässähän olisi varmasti musta tussi paras vaihtoehto, mutta sitäkään ei nyt toimivaa löytynyt. Sitten vain helmililja purkkiin ja simppeli kukkapurkki oli valmis!
Eli tosiaan ei aina tarvitse olla oikeita välineitä, hieman soveltamalla ja kaappeja penkomalla voi löytää korvaavia ja saa lopputuloksesta oikein kivan :)
allekirjoitus

You Might Also Like

0 kommenttia