PÖYDÄN UUSI ELÄMÄ

4/19/2018

Torstaita! On kiva antaa vanhoille tavaroille ja huonekaluille uusi elämä. En ole mikään entisöijä tai sen kummempi nikkari,  mutta kyllä minulla saha ja pensseli pysyy kädessä :) Niilläkin pääsee jo pitkälle. Tykkään kirppareilta tai nettikirppiksiltä bongailla vanhoja tavaroita. Tai mikäs sen ihanempaa, kuin pääsee tonkimaan vanhaa aittaa, navettaa tai varastoa. Aarteita pullollaan ja mikä fiilis, kun vanha lasipurkki pölyn keskeltä pääsee olohuonetta valaisemaan kynttilän kanssa. Tai vanha vaaka, joka saa kaverikseen korut ja muut ihanat aarteet.

Tällä kertaa sai vanha täyspuinen pirttipöytä uuden elämän. Tai uuden muodonkin :) Pöytä on alunperin anopin aarteita ja terassillemme sen ihan aluksi sieltä onneksemme saimme. Tai en tiedä saimmeko vai haimmeko lainaan ja sille tielle jäi ;) Ulkona se eli elämäänsä, välillä sateen ja lumen alla ja välillä terassilla katoksen suojassa. Pöydän pinta eli olosuhteiden mukaan ja pinnasta tulikin kaunis vanha harmahtava.
 
Pidin siitä niin paljon, että kun tytsini tuli siihen ikään, että oli tarvetta omalle työpöydälle, niin hän sai tuon pöydän huoneeseensa. Pirttipöytä oli sen verran iso, että silloin kavensin sitä sahaamalla toisesta pitkästä sivusta pätkän pois. Tuosta pätkästä tein terassille hyllyn. Pöytä on toiminut oikein hyvin. Kestävä ja vanha kulunut pinta ei ole pelästynyt isommistakaan kolhuista, joita on ahkeran askartelijan käsistä tullut. 
 
Vaihdoimme huoneita viime viikonloppuna ja neitonen sai vanhan pienen huoneensa takaisin. Pöytä olisi ollut entisellään aivan liian suuri sinne. Oli aika tuunauksen :) Pienensin pöytää vielä vähäsen ja sahailin molemmista päädyistä palaset pois. Saa nähdä tuleeko noistakin hyllyt vai mitä keksin. Hioin isommat söhröt pois ja putsasin pöydän. Sitten vain suti heilumaan ja pöytä sai raikastuksen valkoisesta maalista. Maalasin sen kolmeen kertaan ja annoin kuivua huolella välillä. 
 

 

Pöydästä tuli oikein soma mielestäni tuonne uuteen huoneeseen. Sopii ikkunan alle kokonsa puolesta nyt hyvin ja silti siinä mahtuu hyvin touhuamaan.
allekirjoitus 
 

You Might Also Like

0 kommenttia