VOIHAN KAMERA MINKÄ TEIT

4/14/2018

Klik klik klik ja tilaus on noudettavissa! Näin kuulkaas kävi meikämandoliinilla toissapäivänä, kun tilasin verkkokaupasta vihdoin ja viimein Olympus PEN e-pl8- mikrojärjestelmäkameran! Ja tottakai heti sen täpinöissäni kävin sieltä noutamassa. Fiilis oli kuin lapsi karkkikaupassa, kun kotona sitä availin. Olisi tehnyt mieli koskea ihan jokaista näppäintä ja saada kaikki toiminnot heti käyttöön.

Kunnes todellisuus iski ja tajusin todella, että tämä onkin nyt ihan uusi maailma minulle, jonka etuoven portailla vasta olen. Astumassa ensimmäistä kertaa sisään. Jännittynein ja odottavin mielin.Ymmärsin myös, että ei tämä nyt niin helppoa ehkä olekkaan kun luulin :) Ja sen, että jäin tähän uuteen maailmaan koukkuun heti.Joku nyt miettii, että jo on kevytkenkäinen tyyppi kun tuosta vaan käy ostamassa monen sadan euron arvoisen kameran ilman, että tietää siitä mitään :) Ei vain, kyllä olen tästä kauan haaveillut ja miettinyt ja pohtinut. Paljon lukenut ja vertaillut ja ottanut selvää. Yksi iso asia mikä häiritsee itseäni usein täällä blogissani on kuvani. Olen siis kuvannut tähän asti kaikki kuvani ihan iPhonellani.

Itse nyt ajattelen myös, että opettelen ja harjoittelen tämän asian nyt heti manuaalisesti alusta alkaen. Niinkun sellaiset perusjutut. Vai olisiko sittenkin parempi aloittaa ihan automaattiasetuksilla? Tämä fiilis juolahti mieleen eilen illalla lenkillä, kun napsin kuvia (tai oli tarkoitus napsia) lapsista, niin nehän kyllästyivät jo totaalisesti kun joutuivat samassa paikassa olemaan minuutti tolkulla jähmettyinä kuin patsaat, kun minä se yritin saada edes kameraa päälle ja saati sitten kuvaa otettua. "Äiti mieti vielä tätä kuvaus hommaa uudelleen" kuului, kun räpelsin :)


No mietin mietin ja tällä hetkellä juurikin mietin mitä on ISO-arvo, F-luku, suljinaika, aukot, objektiivit ja mitäs muuta. Hmmm. Niin joo ne kaikki luvut 14-42 mm 1:3.5-5-6 tai 45mm f/1.8 tai macrot pannukakkuineen :D A-P-U-V-A! 

Eli otan kaikki vinkit, neuvot ja sivut, joista saan apua enemmän kuin mielelläni vastaan!  Eiköhän tästä selvitä sitkeällä harjoittelulla ja kokeiluilla. Toivottavasti joskus olen siinä pisteessä, että voin neuvoa joitain muita vastaavassa tilanteessa olevia :)

Oikein leppoisaa lauantaita!
allekirjoitus

You Might Also Like

0 kommenttia