KESÄHERKKUJA + GRILLAILUA

5/20/2018

Heipähei! Olettekos kovia grillailijoita? No entäpä miten on, kaasulla vai hiilillä? Tähänkin on monia eri tapoja ja jonkin sortin taitolaji kai grillailukin on. Itse en sitä kyllä hanskaa sen kummemmin, mutta onneksi meillä tuo toinen on oikein kelpo grillimestari. Mökillä meillä on ulkona takka, jossa paistelen makkaroita kesällä, mutta siihen se meikäläisellä jääkin. Meillä on grillinä Weberin pallogrilli ja en ole oikein ikinä handlannut noita hiiligrillejä. Tuntuu, että laitan sinne ensinnäkin aivan liikaa hiiliä ja en saa ikinä sellaista hyvää hiillosta aikaiseksi. Joskus kun mökillä olen lasten kanssa keskenään ja yritän pallogrillillä grillailla, niin lopputulos on aina se, että laitan lopuksi tulet ulkotakkaan ja paistan siellä kanat loppuun koska pallogrilli on aivan kylmä :D Eli parempi antaa grilli hommat niille, ketkä sen osaa ja itse keskittyä apukokin rooliin.
  

Mitäs sinne grilliin sitten laitetaan? Muistan, kun yhdessä vaiheessa grillailimme aina kaikkea mahdollista ja montaa eri sorttia samaan aikaan. Oli pöydässä makkaroita montaa eri sorttia, oli kanaa, lihaa, aina ne täytetyt aura-herkkusienet pekonilla ja maissin tähkät. Sitten lisukkeeksi fetasalaatti, uudet potut ja silli. Ja patonkia tuorejuustolla. Ja sillä mentiin joka ikinen kerta, kunnes viimeistään heinäkuun alussa tuli maissit korvista ja pelkkä sana MAKKARA sai yökötys fiiliksen ;)

Nautin suunnattomasti jokaisesta noista ruuista, jotka tuossa luettelin, mutta nykyään ei syödä enään niitä kaikkia aina kerralla kun grillaillaan :) Sitä ei halua kyllästyä grillailuun, vaan olisi mahtavaa laittaa se grilli vaikka vasta elokuun lopulla talviteloille. Kyllästymistä ei tule, kun vaihtelee mitä sinne grilliin laittaa ja kokeilee uusia rseptejä. Ja yksi minkä on itse todennut, on se, että ei tunge sinne sataa eri sorttia, vaan kokoaa ja miettii annoksen ja tekee sen mukaan. Eri ruoka sivustoilta saa vaikka mitä hyviä vinkkejä ja blogit on täynnä uusia ihania vinkkejä. 
 

 

Yksi kesä lemppari on savustettu lohi. Tämä nyt ei ole kesäruoka pelkästään, koska kyllä meillä savustetaan kalaa ihan jouluaattonakin, mutta kuitenkin, useammin tätä syödään kesällä :) Yksinkertainen valmistaa ja kun muutaman kerran harjoittelee suolauksen ja kypsymisen salat, niin löytää sen just itselle passelin tavan valmistaa lohi. Lohen kanssa sopii vaikka grillinyytit kaveriksi, jotka on äärettömän helppo tehdä grillissä. Folion sisälle halutut ainekset ja nyytti kiinni ja grilliin. Ei tarvitse käännellä sen enempää, vaan kypsyy grillissä ihan itekseen. Nyytteihin voi laittaa melkein mitä vain. Itse viimeksi pilkoin nyyttiin uusia pottuja, joita olin ihan hieman ensin keittänyt. Pottujen kaveriksi pilkoin purjoa, kevätsipulia ja aurajuustoa. Suolaa ja pippuria mausteeksi. Simppeliä ja hyvää.
 
 

Salaatti kuuluu tietty mukaan ja tässäkin on oppinut, että mitä simppelimpi, niin sen parempi. Pinaattia, rucolaa ja jokin ihana balsamico ja mausteeksi ripaus suolaa ja pippuria niin avot! Viimeksi grillatut halloumit pääsi vielä salaatin kruunuksi. Ja fetajuuston, kun mainitsin tuolla ylhäällä, niin oottekos kokeilleet fetaa, vesimelonia ja minttua yhdessä? Ihan loistava yhdistelmä, slurps! Tai varhaiskaalista, kun pilkkoo isoja lohkoja ja laittaa ne foliovuokaan. Päälle öljyä, suolaa ja pippuria ja grillailee, niin jo on makoisa lisuke. Foliovuuassa niitä on helpompi käsitellä, eikä tipahtele ritilöiden välistä.
 

 

Jos jokin ehdoton lemppari kesäruoka pitäisi sanoa, niin itselläni se on uudet perunat aidolla voi nökäreellä kruunattuna ♡ Siihen sillin palanen vielä päälle, niin ei paljon muuta tartte!

Nautitaan kesästä ja kesä herkuista ♡
allekirjoitus

You Might Also Like

0 kommenttia