UNINEN SUNNUNTAI + AVOKADO HIMOT

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 9/23/2018

Sunnuntaita! Täällä ollaan jo sohvan perukoilla saunan raikkaina ja Kaikki vastaan 1 taustalla. Itseä olisi nuo tanssit nyt kiinnostaneet tänä sunnuntaina enemmän, mutta enemmistö voitti :) Täytyy katsoa tabletilta myöhemmin. Ennen kuin uni tulee ja siinä voi kuulkaas kestää. Tänään on nimittäin nukuttu ja p-a-l-j-o-n! En ole mikään varsinainen pitkien päikkäreiden tyyppi vaikka puolen tunnin nokoset viikonloppuisin onkin ihan parasta, mutta tänään on päikkäreitä nukuttu useammatkin. Saa nähdä onko enne jostain pöpöstä, vai oliko vaan yksinkertaisesti univelkaa mikä on nyt taltutettu. Tai ainakin luulisi :)



Meillä lähdettiin tänään Turkuun jo aamu varhain tuon lätkäjätkäni peliin ja siellä vierähti puoleenpäivään asti kannustaen. Ja ihmetellessä kun yks kökötti jäähyaitiossa tuon tuosta, ups! ;) Sieltä sitten, kun mäkkärin jälkeen lähdettiin ajelemaan kotia kohti, niin allekirjoittanut sammahti samantien apukuskin paikalle. Parin tunnin päästä kotiparkkiksella sitten heräilin, josta kävelin suoraan sisälle sänkyyn ja jatkoin uniani parilla tunnilla. Että näin ;D Koitettiin minua kuulemma herätellä salikaveriksikin, mutta vastaus oli jotain ihan muuta kuin innostunut tuohon hommaan. Kyljen kääntö, örähdys ja unta palloon.


Heräilin tuossa viiden maissa ja pää pyörryksissä mietin, että jotainhan tässä on tehtävä. Lähdin pihalle haravoimaan. Tässä ollaan nyt uuden äärellä kuulkaas tämän haravoinnin suhteen. Mietin, että jos joka sunnuntai haravoin tuon pihan, niin eikös silloin jää se joka syksyinen kaaos vkl välistä, kun kaikki haravoi raivon vallassa ja lehdet ei lopu ikinä!? Ja lava odottaa pihassa eli on pakko haravoida. Nyt kun pikku hiljaa huhkii haravan kanssa, niin lehdet vähenee tuosta vain, jes! Mikä oivallus! 


Lötköstä ja laiskasta sunnuntaista ruokaan. Rrrakastan avokadoja! Avokadoja menee nykyään paljon, smoothieissa tai vaikka ihan vaan leivän päällä. Ruisleipää, avokadoa, ripaus suolaa, mustapippuria ja sitruunanmehua ja muutama korianteri päälle, niin avot! Tai sitten avokadoja kuluu toisessa intohimossani eli quacamolessa! 


Suosittelen todellakin tekemään qucamolen itse. Äärettömän helppoa ja super hyvää! Kannattaa tehdä isompi satsi heti kerralla ja sitä voi vaikka illalla telkun äärellä sitten dippailla nachojen kanssa. Nam!
Meillä tänä viikonloppuna syötiin tortilloja ja quesadilloja ja mm. qucamolea oli niiden kaverina. Tässä teille minun quacamolen ohje:

Quacamole
(n. 4 hengelle)

n. 3-4 avokadoa
1 chili
2 valkosipulinkynttä
1 lime
 korianteria
suolaa
mustapippuria
 
Pilko chili ja valkosipuli ihan pieneksi ja purista limen mehu niiden päälle. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaiverra avokadot mukaan. Sekoittele ihan haarukalla karkeaksi tai jos haluat sileämpää quacamolea niin laita monitoimikoneeseen ja hurrauttele sillä sileäksi.. Lopuksi mausta suolalla ja mustapippurilla. 
 
Suloista sunnuntain jatkoa ♡

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia