UUDEN MÖKIN SISUSTUS

By Annina - 2/27/2019

Heipähei! Saako puhua jo mökki asioista? Monelle mökki tarkoittaa kesämökkiä ja lämpimiä kelejä ja niin meillekin ennen. Nyt onkin asia ihan erilailla johtuen siitä, että meillä on uusi ihana mökki. Uusi mökki ja uudet kujeet. Tästä ehkä lisää myöhemmin ja mennään vähän syvemmälle, mutta ei vielä. Aloitetaan uuden mökin sisustamisesta. 

Myimme vanhan mökin ja otimme kaiken mukaan. Jopa seinä koukutkin ruuvailimme matkaan mukaan. Vanha mökki oli 50-luvulla rakennettu ihana perinteinen kesämökki vanhoine huonekaluineen. Sisustus oli äitini toteuttama raikas punavalkoinen, marimekon unikkokuosilla kuoruttettuna. 
 

 




 
Vanhan mökin kaikki kalusteet ja tavarat pikkuesineineen menivät raikastautumaan anoppini autotalliin. Vanhan mökin haju on karmiva ja nyt sen vasta huomaa kun tavarat ovat eri paikassa. Meidän on tarkoitus niitä sieltä sitten pikkuhiljaa putsailla ja kunnostaa ja tuoda uuteen mökkiin. Jos saamme hajun pois. Toivottavasti.
 
 

Haluan kaiken vanhasta mökistä uuteen. Tottakai siitä tulee ihan samanlainen. Punaiset unikko verhot seinälle ja kahvit punaisiin peltirasioihin ja avohyllyille. Räsymatot keittiöön ja kuparipannut takan päälle. Väriä täytyy olla ja emme missään nimessä halua mökistä millänlailla kodin näköistä.
Näin ajattelin tasan siihen asti kunnes menin ensimmäisen kerran viime viikonloppuna uudelle mökille viettämään viikonloppua. Ensimmäinen ilta meni pyöriessä. Olemme onnekkaita siitä, että mökkiin oli jätetty sinne ostetut uudet huonekalut ja astiastot kaappiin. Oli hyvin helppo mennä. Meillä ei ollut mukana mitään muuta kuin puhtaat pesussa käytetyt matot ja tekstiilit vanhasta mökistä.
 
 

Seuraavana päivänä aloin sitten heittelemään punaisia raitamattoja sinne tänne. Ensiksi keittiöön mihin olin ne satakertaa mielessäni suunnitellut. Ihan hirveät. Kokeilin jokaista huonetta erikseen. Mihinkään ne ei istuneet. Tuli jo sellainen mihinhittoonmänytnäätungen-olo ja otti päähän. Olinhan mielessäni sisustuksen jo suunnitellut. Ja mitä sitä miettimään, kun uusi mökki olisi kuitenkin samannäköinen kuin vanha.
 


Mutta ei se taida niin mennäkkään. Uudesta mökistä tulee uusi myös sisältä. Vanhat rakkaat muistot tulevat mukana ja niitä käytetään sen mukaan miten löytävät paikkansa. Ei pakolla eikä kopioimalla. Istuskelin rannassa lumen peittämällä terassilla ja hain muutaman luonnon kiven ja heinän sisälle maljakkoon. Hitsi ne olikin kauniit kelohirsien kanssa. Luonnonvärit. Inspiraatio iski. Vein punaiset räsymatot terassille odottamaan kevättä ja punaisia pelargonijoita kaverikseen.

On aika ajatella uudella tavalla, katsotaan mitä tulee <3
allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Tämä mökkiaihe kiinnostaa, kiva, jos siitä on luvassa lisää postauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla, kiva kuulla ja mökki juttuja tulossa varmasti lisää :)

      Poista
  2. Todella tunnelmallista! Tuttavani myös on sisustellut mökkiään, hän tahtoo myös sisällyttää vanhoja tunnearvokkaita tavaroita. Tarkoitus ei ole tehdä siitä modernia. Hän on myös puhunut että tahtoisi sarvitrofeen, kertoi että se muistuttaa häntä lapsuuden kodistaan. Tein hieman tutkimusta, ja se tosiaan varmasti sopisi heidän mökkiin tuomaan hieman erilaista ilmettä!

    VastaaPoista