Olohuoneen muutos

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 10/24/2019

Iltaa sinne! Sisustus juttuja ja kerrankin ihan täältä kotoota. Meillä on ollut olohuoneessa sama sisustus varmaan viimeiset 8 vuotta.  Eikä siinä mitään, kun on sisustukseen tyytyväinen, niin miksi vaihtamaan. Olin ihan tyytyväinen vanhaan sisustukseen, mutta nyt viime kesän jälkeen sitä kaipasi vaihtelua. Oikeastaan, jos rehellisiä ollaan, niin viimeisen vuoden aikana olen yrittänyt tätä vaihdella suuntaan ja toiseen. Pyöritellyt ja aina palannut samantien vanhaan samaan.

Meillä on vähän hankalan mallinen tämä olohuonekeittiö ja toisaalta aika isot huonekalut. Ikean Ektorp sohva ja nojatuolit on kuitenkin suhtkoht kookkaita. Rahi on ollut jo monta vuotta yläkerrassa. Sängyn päädyssä vaaterahina. Jotenkin kaipailin sitäkin olkkariin nojatuolin pariksi. Sehän nyt on vaan totuus, että vaikka Ikean Ektorp on kuinka jo nähty joka kodissa ja jokatoisella, niin onhan siinä nojatuolissa jalat suorana rahin päällä vaan mukava istua. Eikös vain! Nojatuolissa voi vaikka nukkua :)



Vanhassa järjestyksessä myös vähän hämäsi nurkka, jossa oli bambu senkki ja vitriini. Ne jäi nojatuolien taakse ja oli vähän sellainen tyhjä turha nurkka. Kaipailin, että koko tila otettaisiin käyttöön ja joka nurkka hyödynnettäisiin. Halusin vähän tilaa enempi ja haaveilin pienestä pöydästä nurkkaan nojatuolin viereen. Johon saisi lukulampun ja valokuvan. Ja mihin saisi laskettua sen viinilasin pe iltana ;)



Yritin vielä kerran. Yksi sunnuntai, kun muut olivat hallilla, niin jo alkoi sohvat kääntymään. Yritin loppuun asti niin, ettei tarvitsisi niitä isompia siirtoja tehdä eli tv:n siirtoa seinästä jne. Mutta ei, lopullinen ahaa elämys tuli, kun siirsin tv-tasoa paljon paljon keskemmälle, missä se nyt oli ja samalla siirsin sohvan sen eteen. Keskelle olohuonetta sivuttain. Ja se oli siinä! Rahi löysi paikkansa nojatuolin edestä ja vuosi sitten kirpparilta ostettu euron punainen pöytä sai ylleen valkoisen maalikerroksen ja löysi paikkansa olkkarin nurkasta. Rahiin täytyy hakea vielä valkoiset päälliset niin sulautuu joukkoon.




Vitriini kappi, jossa on astioita ja keittokirjoja, niin pääsi keittiöön. Siellähän sen kuuluisikin olla, ajattelin. Keittiön pöytä siirtyi myös seinästä irti keskelle keittiötä. Keittiöstä myöhemmin lisää ihan omanaan.




Nyt jotenkin kalusteet ovat synkässä keskenään. Nojatuolit samassa linjassa ja sohva niiden keskellä. Olohuoneesta tuli sen verran isompi, että tosiaan uusi matto on nyt tarpeen. Vanha villamatto pääsi työhuoneeseen ja laitoin väliaikaisesti tuon itse virkaamani pyöreän pienen maton tuohon. Puhtaan valkoinen iso villamatto tai jopa neulottu matto olisi nyt etsinnässä. Yksi vaihtoehto on toki, että teen itse sen. Katsotaan :)





Valokin tulee nyt ikkunoista enempi sisälle, kun alaikkunoiden edessä ei ole enään isoa sohvaa. Tykkään noista meidän isoista ikkunoista kovasti. Meillä ei ole takapihan edessä oikeastaan ketään, niin voi hyvin olla verhot auki yötä päivää :)

Huomenna olisi kuulkaa tarkoitus lähteä Tallinnaan kera lätkäjätkäni. Suunnitelmissa pihvit, bingot, snöret ja pelikoneet. Ehkä uimista ja Tallinnassa suklaakahvila. Ja ennen nukkumaan menoa pringlesiä sängyllä, jes! Arvaatteko kenen toiveet ;) Tänään, kun avasin iltiksen ja ensimmäinen otsikko oli, että myrsky iskee pe iltana, niin ei ollut kaukana, etten siirtänyt koko reissua, jaiks! Tallinnaan ei kuitenkaan niin kauaa matka kestä, että eiköhän sen kiikkumisen kestä ;)

Rauhallista viikonloppua myrskystä huolimatta ♡
 allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia