Syksyinen viikonloppu mökillä

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 10/22/2019

Tiistaita! Se olisi monella joko syyslomat ohi tai sitten ne on vasta alkanut. Meillä lapsilla alkoi koulu eilen. Sunnuntaina jo laskettiin viikkoja joululomaan ;)

Meillä meni viikonloppu pitkästä aikaa mökillä. Ekaa kertaa nähtiin miltä tuolla näytti syksyllä. Ehkä siitä kunnon ruskasta myöhästyttiin muutama viikko, mutta aika jees oli nytkin. Rannat oli hiljentyneet ja järvellä ei näkynyt ristinsielua koko viikonlopun aikana.





Perjantai iltanahan oli pilkkosen pimeää, kun seiskalta täräytetiin pihaan. Sisällä oli hiiret käyneet vierailulla ja meillä alkoi vkl siivouksella. Ärsyttäviä nuo saamarin hiiret. Laitetiin nyt myrkyt sunnuntaina, kun lähdettiin, mutta saas nähdä kui käy. Jotkut kovin kehuu niitä seinään pistorasiaan laitettavia ultraääni karkottimia, mutta onkos ne turvallisia sitten? Onko kokemusta? Kuivakaapit on tyhjennetty ja kaikki ruoka viety pois, mutta silti niitä vaan piisaa. Eikä parit papanat nyt pöydillä tai lattioilla mitään haittaa. Onhan hiiren papanoihin edellisessäkin mökissä totuttu, mutta sitten kun hiiren pesiä ja pisuja alkaa löytymään peitoista niin ei kiva. Ystäväni juuri kertoi, että viikonloppuna hän oli mökiltään löytänyt eteisestä takin hupusta kuolleen hiiren, yök! 

Lauantaina touhuttiin sateessa pihalla. Haravoittin koko piha ja sadannen kottikärryllisen jälkeen (no siltä se tuntui) kun homma oli hoidettu, niin parin tunnin päästä oli piha sen näköinen, kun ei oltaisi haravoitu mitään :) Hah, lykättiin haravat varastoon ja siellä saavatkin pysyä kevääseen asti. 

Syksyn ekat omppupaistokset pääsi myös uuniin. Tuo jälkkäri ei kyllä ikinä petä. Tein tällä kertaa Kinuskikissan ohjeella, joka löytyi täältä. Ei nyt mikään kaikista kevyin versio, mutta sitäkin herkullisempi! Nam!






Itse mökki tulee jotenkin enempi käyttöön näin syksyllä ja talvella. On ihana hääräillä mökissä sisällä ja tehdä ruokaa. Polttaa takassa puita ja laitella kynttilöitä sinne tänne. Innostuin laittamaan mökin tupaakin hieman erilailla. Ekat valot pääsi tuvan nurkkaan "peittämään" johtokasaa ja mielessä suunnittelin jo joulua tuonne. En tiedä missä joulu vietetään tänä vuonna, ehkäpä taas Lapissa, mutta pikkujoulut nyt ainakin sitten tuolla ♡ Kesällä, kun sitä käy oikeastaan vain nukkumassa tuolla mökissä, niin nyt tulee ihan erilailla käyttöä.





Mökin kuistista kerroinkin täällä ja nyt sinne tuli vähän lisää havuja ja toinpa sinne pikku puunkin.  Ei vielä valoja saanut ylleen, mutta menee noinkin. Lyhtyjä toin lisää ja muutamat taljat. Päivällä hörpättiin ekat glögit lasten kanssa ja illalla vielä itsekseni istuin tuolla kera viinilasin. Tuo hiljaisuus ja rauha mikä tuolla on, nautin todella!






Aamulla ei malttanut nousta sängystä ja aamupala syötiin siinä puol 11. On muuten parasta vkl aamuissa, kun voi kömpiä takaisin sänkyyn. Ja se, kun lapsetkin vihdoin ovat hiffanneet tuon. Aikansa kutakin, tiedän. Seuraavaksi taitaa tulla se aika, kun niitä ei saa ylös sieltä ;)


Sunnuntaina vielä ennen kotiin lähtöä pitkä lenkki ja luurin päässä yksi erityinen ♡ Pihalla oksien leikkuuta ja talvihommien suunnittelua. Ja pienien asioiden ihmettelyä hiljaa itsekseen. Ei ole enään itsestäänselvyys, että meidän lapset leikkii keskenään. Ei todellakaan.  Nyt viikonloppuna meillä oli mm. mökin pihalla hiekkalinna tehdas.  Tekivät ruokaa lehdistä ja hiekkamössöstä. Pelasivat monen monta lautapeliä ja sohvalla nuo kaksi kikattivat niin, että vedet valuivat silmistä. Tekee siis kaikille gutaa käydä tuolla vähän nollailemassa. Kukin tyylillään :)

Ihanaa viikkoa juuri sulle ♡


allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia