Hurahdus puutarhahommiin..

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 4/08/2020

..Tai itse puutarha ei ole vielä kun ajatuksen tasolla pään sisällä, mutta kirkkaasti mennään sitä kohden.



En taida olla ainoa, joka on nyt tänä korona aikana hurahtanut johonkin uuteen asiaan tai keksinyt aikansa kuluksi jotain ihan muuta, mitä on yleensä tehnyt. Nyt on kotona niiiin paljon, että kun työt on saatu tehdyksi, niin on vielä pitkä ilta aikaa kotona.

Viime kesänä mökillä ensimmäisen kerran innostuin puutarhahommista ja istutin lavan kauluksiin hieman yrttejä ja sen semmoista. Yrtit sain mökkituliaisena ystävältäni ja törkkäsin maahan. Tomaatit oli toinen ystäväni kasvattanut itse ja laitoin tukikeppejen kanssa kasvamaan. Niin ja olihan siellä kurpitsakin, sekin oli saatu tallilta, kätevää.





Tykkäsin jollain lailla siellä kökkiä ja kastella suurta satoani ;) Päätin jo silloin, että ensi kesänä tämä touhuu pääsee ihan next levelille ja kaivan loputkin lavankaulukset varastosta. Pitkin talvea selailin pinterestiä ja suunnittelin pientä aluetta mökille, johon suunnitelmani toteutan.Ja ajattelin, että heti alku keväästä ryhdyn hommiin.

Noh, miten sitten kävikään. Mökille jäi talvilomalla havu istutukset ruukkuihin ja voipi olla, että ne siellä heinäkuussa vieläkin on vastassa. Toivon tietenkin, ettei niin pitkälle mene, mutta ikinä ei tiedä. Uutiset on hurjia ja on hyvä, että kovat rajoitukset on otettu käyttöön. Nyt täytyy olla kotona.




Jokatapauksessa päätin, että minäpä ryhdyn kasvattamaan nyt sitten itse kotona yrttejä ja kukkia.  Kyllä vain. Muutama ilta piti käyttää tausta selvittelyä ja "muutama" puhelu puutarhuri kälylle.  Ah mikä pelastus tuollainen suvussa, sieltähän tulee vastaus kun vastaus asiaan. Mullathan oli mulla heti aluksi väärää. "Ostithan taimimultaa" No en ostanut, ostin kukkamultaa. Multa kun multa. No eipä ole.

Nyt on taimimullat ja sun muut turveruukut ja tuolla ne alakerrassa työhuoneessa on vallaneet sivupöydän. Piti yksi ilta ihan laittaa kalusteet uuteen järjestykseen, että tämä uusi harrastukseni pääsee oikeuksiinsa ;)

Mitäs siellä sitten kasvaa? Tomaattia tottakai! Ihan otin yks ilta tomskusta sisältä siemenet talouspaperille ja istutin ne multaan. Helppoa. Viime kesänä, kun ystäväni oli kasvattanut tomaatit jota itsekin sain, niin ne oli kasvatettu ihan tomaatin viipaleista. Jokatapauksessa minun tomaatin versot jo näkyvät! Ai että oli kun jouluaatto yksi aamu, kun yökkäri päällä suuntasin työhuoneeseen ja siellä ne versot näkyivät. Jes!




Paprikaa ja chiliä istutin myös. Chilin siemenet kaivelin myös ihan omasta chilistä jääkappista, mutta paprikan siemenet on kaupasta. Tokmannin puutarha puolelta lähti myös matkaani avomaankurkun, laventelin, pensaskranssin ja daalian siemenet. Niin ja yritit tietty, basilikaa ja timjamia. Valikoimaa löytyy juu :) Saa nähdä mikä on sato, mutta yritystä ainakin on.



Ja onhan se nyt selvää, että tämäkin jollain lailla luo uskoa, että pian pääsisi mökille, koska nämä kaikkihan ovat sinne menossa. Sinne lavapuutarhaani, joka sitten muodostuu silloin kun sen aika on. Sehän on sitten eriasia millä nänä sinne raahataan, onneksi o paku perheessä ;)

Mites pottu..sitähän voi myös kestokasseihin istuttaa..hmm..täytyykin pääsiäisostokset pakata niihin..

Onko muita hurahtaineita?
allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia