Runebergin tortut

By Annina - 2/04/2021

Se olisi huomenna Runerbergin päivä! Onkos muita torttu faneja? Täällä yksi todellinen ja meillä ne pistettiin parempiin poskiin jo alkuviikosta kun päätin tekaista tortut synttärisankarin kunniaksi.







 Runebergin tortuthan on helppo tehdä eikä vaadi sen kummosempia erikoisvuokia tms. Itselläni on tuollainen perus muffinssi pelti, jolla ne teen. Joskus kun ei ollut sitä, niin tein ne ihan sellaisiin perus paperisiin muffinssi vuokiin. Tokihan on myös olemassa niihin tarkoitetut vuuat, sellaiset hieman korkeammat. Tämän huushollin emännän keittiössä syntyykin siis todella kotitekoisen näköisiä ja makuisia torttuja :)

  

 

Itse en niin välitä rommilla tai karvasmantelilla kostutetuista Runebergin tortuista, joten kostutan ne ihan mehulla, viimeksi taisi olla vadelmamehu. Ja paras on tosiaan kun antaa maustua yhden yön kylmässä, mutta toki välillä ne on syöty samantien. Tässä ohje:

Runebergin tortut

100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
¾ dl mantelijauhetta
0,5 dl kaura keksimuruja
0,5 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa
0,5 dl kuohukermaa 

Kostutukseen: esim. mehua
Koristeluun: vadelmahilloa ja tomusokerikuorrute

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Yhdistä taikinaan kuivat aineet ja kerma vuorotellen lisäillen kumpaakin. Voitele hyvin muffinsivuoat ja korppujauhota ne. Annostele taikina vuokiin, mutta jätä kohoamisvara. Paistele uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kun tortut ovat jäähtyneet, niin kumoa ne tarjottimelle ja kostuta esim. mehulla. Itse kaivan pienen kolosen tortun päälle ja laitan siihen vadelmahilloa. Lopuksi sekoittele tomusokerista ja vedestä sopivan paksuinen kuorrute ja tee rengas hillon ympärille. Tässä hyvä apu pursotinpussi.

 Ei muuta kun herkuttelemaan ♡

 allekirjoitus 

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia