HELPOT PUUTONTUT

11/30/2017

Moikka! Jossain aikaisemmassa postauksessa kirjoitin, etten ole ikinä ollut mikään taitava käsityöihminen. Ja sehän on ihan totta, mutta eilen kun puutontuille kiinnittelin vanusta partaa ja oli taas "askartelupakki" levällään, niin ajattelin että ehkäpä pieni käsityökärpänen on päässyt puraisemaan..! Aina olen jotain tehnyt ja varsinkin tähän aikaa vuodesta, mutta en nyt harvasen ilta tosiaankaan :) Vai voisiko se ollakkin nyt tämä aika, kun tyttäreni joka on todella innokas askartelija ja pelle peloton ideoittensa kanssa, niin on sen ikäinen, että hänen kanssaan on oikeasti helppo ja kiva tehdä näitä.  En nyt tietenkään tarkoita sitä, etteikö hänen kanssaan askartelu ja leipominen olisi aikaisemmin kivaa ollut, mutta kyllä se nyt on paaljon helpompaa ja omatoimisempaa ja on oikeasti helppo ryhtyä iltaisin erilaisiin projekteihin :) Muistan hyvin sen vaiheen, kun piparitaikinaa oli joka keittiötuolin ja -pöydän kolonen täysi ja jauho pöllysi usean päivän jälkeenkin vielä :) Ihanaa aikaa omalla tavallaan tuokin, en sitä sano ♡

 
Nyt kuitenkin päädyimme siis yksi ilta tekemään puutonttuja! Mummolasta saimme kätevästi valmiit sahatut koivun pölkyt ja ei muuta kun hommiin. Meillä oli siis tarvikkeina nuo pölkyt, punainen sormiväri, musta tussi ja vanua. Tämäkin on yksi asia, mistä itse tykkään näissä hommissa; ei aina tarvitse ensimmäisenä lähteä kauppaan ostamaan tarvikkeita vaan mielikuvitusta peliin ja kaappeja tonkimaan :) Tässä meistä tosiaan vahvempi on tuo neitoseni.
 

Ensin maalattiin punaiseksi tontun hattu ja piirrettiin tussilla silmät, nenä ja suu. Parraksi tuli tuppo vanua ja liima kun oli juuri sattunut loppumaan, niin töräys sormiväriä tontun leukaan ja parta kiinni! Samalla tekniikalla tonttu sai myös lakin tupsun :) Eli oikein nopeasti saatiin kivat tontut valmiiksi. Tässä tuo isoin homma olisi ollut puupölkkyjen sahailu ja siinähän meillä kävi hyvä tsäkä :)
 
 

Meillä tontut pääsi terassille jouluistutuksen asukeiksi ja sinnehän se sopi hyvin ♡
allekirjoitus
 

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 kommenttia