PIKKUJOULU KUUSET ūüĆ≤

11/27/2017

Heido! Itsell√§ni  t√§h√§n joulunaikaan kuuluu erilaiset havut ja kuuset, ehdottomasti my√∂s kodin sis√§ll√§. Aikoinaan haaveilin jopa portaisiin sellaisista jenkkihavukransseistakin, mutta luojan kiitos nuo haaveet onpi v√§h√§n laantuneet. Muutamina jouluina oon tehnyt  joulup√∂yt√§√§n sellaisen havukranssin, t√§ytyykin mietti√§ jos taas  ehtisi tuon v√§s√§t√§, se jos jokin tuo tunnelmaa ♡ 

Oikeastaan ennen kuin laitan sen enemp√§√§ joulukoristeita esille, niin haen mets√§st√§ kuusen tai usein jopa muutamankin. Itse the joulukuusi tulee meille vasta juuri ennen aattoa, mutta n√§m√§ t√§llaiset pikkukuuset saa tulla jo ajoissa. V√§lill√§ vaihdan ne jo uusiinkin kesken joulukuun, jos tuntuu ett√§ jalanpohjat on t√§ys kuusenneulasia. Eli tosiaan joo, VETT√Ą ne tarvitsevat paljon!

Kauneinta on minusta pieni kuusi vanhassa lasimaljakossa ja ei se aina valojakaan tarvitse. Meill√§ on korkea katto olohuoneessa, joten j√§√§kaapin p√§√§lle yl√∂s se sopii kuin nakutettu ja n√§kyy sielt√§ sitten kaikkialle kotiin. Tosin tuonne sen laittaminen ja veden antaminen onkin sitten eri juttu..! Eteinen on toinen paikka mihin tykkään laittaa pienen kuusen. Se ottaa kauniisti kotiin saapujat ja muut vieraat vastaan ja heti tulee kiva fiilis.


Näiden pikkukuusien metsästys projekti on ainakin meikäläisellä vähän sama kuin ihan tätä itse pääkuusta hankkiessa; saa koko metsän koluta läpi ja siltikään en osaa päätöstä tehdä! Pitää olla tietenkin mahdollisimman pitkä kuusi (mitä sitten sahaillaan kotona kun ei mahdu koko olkkariin), pitää olla tuuhea, (mitä sitten kirotaan kotona kun huonekalut ei sovi enään paikoilleen) ja pitää olla symmetrinen (miks edes meen kuusimetsään). Eli näihin reissuihin saa varata tottatosiaan aikaa :) Sitten vielä, kun metsälle lähetään koko pesueen ja suvun kesken ja jokaiselle on oma näkemys niin siinä onki soppa valmis ja joulurauha kaukana..! Viime vuonna meille tulikin Villen töistä kuusi, niin se olikin mahrottoman helppoa kun kuusi tuotiin oven taakse valmiina ja joku muu oli sen valinnut :) Ja niin kaunis jokatapauksessa.

T√§n√§ vuonna kun anopin kanssa n√§it√§ pikkukuusia katkoin heid√§n mets√§ss√§, niin nappasin my√∂s yhden pienen kuusen taimen juurineen ja laitoin sen keitti√∂np√∂yd√§lle lasit√∂lkkiin. Seh√§n olikin kerrassaan s√∂p√∂ ūüĆ≤ 


allekirjoitus

You Might Also Like

0 kommenttia