PIKKUJOULU KUUSET 🌲

11/27/2017

Heido! Itselläni  tähän joulunaikaan kuuluu erilaiset havut ja kuuset, ehdottomasti myös kodin sisällä. Aikoinaan haaveilin jopa portaisiin sellaisista jenkkihavukransseistakin, mutta luojan kiitos nuo haaveet onpi vähän laantuneet. Muutamina jouluina oon tehnyt  joulupöytään sellaisen havukranssin, täytyykin miettiä jos taas  ehtisi tuon väsätä, se jos jokin tuo tunnelmaa ♡ 

Oikeastaan ennen kuin laitan sen enempää joulukoristeita esille, niin haen metsästä kuusen tai usein jopa muutamankin. Itse the joulukuusi tulee meille vasta juuri ennen aattoa, mutta nämä tällaiset pikkukuuset saa tulla jo ajoissa. Välillä vaihdan ne jo uusiinkin kesken joulukuun, jos tuntuu että jalanpohjat on täys kuusenneulasia. Eli tosiaan joo, VETTÄ ne tarvitsevat paljon!

Kauneinta on minusta pieni kuusi vanhassa lasimaljakossa ja ei se aina valojakaan tarvitse. Meillä on korkea katto olohuoneessa, joten jääkaapin päälle ylös se sopii kuin nakutettu ja näkyy sieltä sitten kaikkialle kotiin. Tosin tuonne sen laittaminen ja veden antaminen onkin sitten eri juttu..! Eteinen on toinen paikka mihin tykkään laittaa pienen kuusen. Se ottaa kauniisti kotiin saapujat ja muut vieraat vastaan ja heti tulee kiva fiilis.


Näiden pikkukuusien metsästys projekti on ainakin meikäläisellä vähän sama kuin ihan tätä itse pääkuusta hankkiessa; saa koko metsän koluta läpi ja siltikään en osaa päätöstä tehdä! Pitää olla tietenkin mahdollisimman pitkä kuusi (mitä sitten sahaillaan kotona kun ei mahdu koko olkkariin), pitää olla tuuhea, (mitä sitten kirotaan kotona kun huonekalut ei sovi enään paikoilleen) ja pitää olla symmetrinen (miks edes meen kuusimetsään). Eli näihin reissuihin saa varata tottatosiaan aikaa :) Sitten vielä, kun metsälle lähetään koko pesueen ja suvun kesken ja jokaiselle on oma näkemys niin siinä onki soppa valmis ja joulurauha kaukana..! Viime vuonna meille tulikin Villen töistä kuusi, niin se olikin mahrottoman helppoa kun kuusi tuotiin oven taakse valmiina ja joku muu oli sen valinnut :) Ja niin kaunis jokatapauksessa.

Tänä vuonna kun anopin kanssa näitä pikkukuusia katkoin heidän metsässä, niin nappasin myös yhden pienen kuusen taimen juurineen ja laitoin sen keittiönpöydälle lasitölkkiin. Sehän olikin kerrassaan söpö 🌲 


allekirjoitus

You Might Also Like

0 kommenttia