JOULU FIILIS

12/13/2017

Heissan!
Mistä teidän joulufiilis syntyy? Vai onko laisinkaan joulufiilistä, ahdistaako lähinnä koko joulu ja tuntuu raskaalta? Eihän kaikille joulu todellakaan ole mikään ilon juhla. Ja sen voi myös viettää niin monin eri tavoin. Joulun voi viettää yksin, olematta kuitenkaan yksinäinen. Tai koko suvun kesken, jossa ei tohinaa ja touhua puutu. Kenties ihan oman perheen kesken omia joulutraditioita rakentaen. Monet lähtevät mökille rauhoittumaan. Useilla menee joulu töiden parissa. Jotkut ehkä toivoisivat, että saisivat edes lämpimän yösijan jouluksi. Joulu sairaalassakin voi olla jollekin ihan tosi. Tai sitten voi olla viettämättä laisinkaan koko joulua.
 

Tapoja on useita ja näin ollen fiiliksiäkin. Jokaisen joulu on omanlaisensa. Sitä täytyisi aina muistaa kunnioittaa. Ei vertailla, eikä arvostella. Minkälainen on sitten se oma jouluni?  Se on rakentunut pikkuhiljaa ja muuttanut muotoaan vuosien saatossa. Eri elämänvaiheiden myötä. Viime vuosina jouluissa on ollut juuri sitä jouluntaikaa jota rakastan. Toivon sen säilyvän pitkälle seuraaviinkin jouluihin ♡ 
Itselleni joulunaikaan kuuluu myös täysi rauhoittuminen ja pysähtyminen. Vaikka nautinkin suunnattomasti myös siitä, että saan tehdä kaikki jouluvalmistelut ja ruuat itse. Antaa jollekin toiselle ihanan joulun. Senkin on oppinut pikkuhiljaa tekemään ilman aivan älytöntä stressiä tai touhotusta.
 
Jouluna nousee myös pintaan ikävä rakkaita kohtaan. Suurimpana niitä kohtaan, keitä ei enään ole. Niin myös itselläni. Toki ikävä muuttaa muotoaan, ei ole enään niin raastavaa kuin joskus. Ikävästä tulee kaunis kaipaus. 
 
 
Meillä käy öisin tonttu piilottelemassa yllätyksiä kalentereihin. Välillä touhuaa jotain ihan omiaan. Eilen illalla jätimme tontulle viestin. "Rakas Tonttu, voisitko kirjoittaa nimesi liitutauluun". Ja niin oli tonttu kirjoittanut harakanvarpaillansa nimensä, Törö. Meillä myös jätetään perinteisesti ikkunalaudalle pukille kirjeet, joissa toivotaan muutamia lahjoja. Välillä kysellään, että onko äiti  tonttu ja pukki varmasti oikeasti olemassa? Vastaan heille aina, että en tiedä mikä on oikeasti totta, mutta uskon itse heihin kovasti. Uskon siihen jouluntaikaan ja  mitä se tuo tullessaan ♡
allekirjoitus

You Might Also Like

0 kommenttia