JOULUKORTIT ❤

12/09/2017

Sateiset heipat!
Vettä tulee taivaalta ja tuulee niin, ettei pipo pysy päässä, mutta silti kirjoittelen nyt joulukorteista. Itselläni taitaa olla jonkinsortin viha-rakkaussuhde joulukortteihin, jos tuollaista termiä saa käyttää :) Joulukortit on asia mikä tuottaa kovasti iloa ja onpa tosiaan ihanaa, kun niitä kolahtelee postilaatikkoon ja sieltä pääsevät jääkaapin ovea koristamaan. Mutta se toinen puoli, eli välillä myös joulukortit tuottaa aikamoista stressiä ainakin allekirjoittaneelle ;) Silloin kun lapset olivat pieniä, niin otin aika usein kuvat heistä ja teetin niistä kortit. Se olikin helppoa ja nopeaa. Muistan hyvin ensimmäisen joulukorttikuvan, esikoiseni oli puolivuotias ja asettelin häntä saunanlauteille taljan päälle tontulakki päässä tallilyhtyjen ympäröimänä ja äkkiä piti napata kuva, ennen kuin toinen sieltä olisi tullut alas, huh ;D Se kuva tulikin juurikin vastaan yksi päivä joululaatikoita penkoessa ja voi että, miten pieni tuo 9-vuotias lätkäjätkäni on ollutkin ♡
Mutta sitten olen myös useana vuonna tehnyt itse kortit ja tämä on tosiaan se puoli, josta aina kovasti innostun, mutta lopputuloksena on se, että juuri päivää ennen kuin kortit pitää postittaa, niin yöllä vielä viimeisiä kortteja askartelen ja mietin, että miksi TAAS ryhdyin tähän :) Ja niin kuulkaas ryhdyin taas tänäkin vuonna ja fiilis on vielä oikein innostunut, heh! 
Korttimalleja ja esimerkkejä löytää vaikka mistä. Valinnanvaikeus tuppaa tulemaan, mutta itse yritän löytää tai keksiä aina suhtkoht helpon ohjeen. Meillä on joskus sormiväreillä maalattu pienet kädet ja painettu ne korteille. Maalattu myös tontut ja pumpulista tehty heille lakin tupsut. Myös joulukuuset ja niihin koristeet maalatuilla sormenpäillä oli yhden joulun aihe korteissa. Sormivärit on käteviä tässäkin hommassa ja vinkkinä, että Ikeasta niitä saa edullisesti ja oikein hyviä. Hei nyt kun sormiväreistä puhuttiin, niin muistattekos, kun kerroin tekemistämme Puutontuista aikaisemmassa kirjoituksessa ja paljastin, että kiinnitin nuo tonttujen parrat sormivärillä kiinni, jep jep :D No nyt kävi kuulkaas niin, että yhden tontun parta putosi tuossa viikko sitten ja toisella puolet roikkuu joten huono idea ;D Sen siitä saa, kun koittaa olla liianki nokkela! 


Tänä vuonna löysin pinterestistä mallin, jota sitten lähdimme neitoseni kanssa kokeilemaan. Käytiin askartelukartonkia ostamassa ja paksumman neulan. Lankaa meiltä löytyykin ja kultatussi. Sitten vain hommiin. Ensiksi leikkasimme kartongista sopivan kokoisia korttipohjia. Tosiaan näitä olisi saanut ostettua valmiiksi, mutta apurini nyt välttämättä halusi ostaa isoja pahveja. Seuraavaksi sitten vain lankaa neulansilmään ja "ompelemaan" joulukuusta kortille. En sen enempää mitään mallia piirrellyt kuusesta vaan oikein helposti syntyi tuosta vaan neulomalla. Vuorotellen edestä ja takaa ommeltiin ja kuusen latvaan kun päästiin niin takaisin sitten sama homma. Lopuksi solmin langan pätkät kortin takaa kiinni.

Viimeistelyn ajattelin tehdä tuolla kultatussilla eli tähti kuusen latvaan ja joulutoivotus kortinsaajalle. Eli aika helppoa, mutta saa nähdä syntyykö viimeinen kuusi taas silloin vihoviimeisenä päivänä ;D Ja päätyykö nämä ikinä edes sinne postilaatikkoon, siitäkin on kokemusta!

Kivaa lauantaita ♡
allekirjoitus
 
 

You Might Also Like

0 kommenttia