BANAANI SUKLAA MUFFINSIT

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 3/09/2018

HEIPPA HEI!
Tiedättekö mikä on putouskakku? Liittyy ratsastukseen..? No minäpä kerron. Tyttäreni harrastaa ratsastusta ja heillä tallilla Pommi-ryhmässä on tapana, että jos putoaa Pommin selästä, niin pitää leipoa seuraavaksi tunniksi putouskakku. Ei pöllömpi idea ja ei putoaminenkaan tunnu niin pahalle, kun saa leipoa jotain herkkuja seuraavaksi kerraksi :)



Meillä viime viikolla pudottiin, joten täksi viikoksi saatiin leipomishommia. Putouskakku muuttuikin putousmuffinsseiksi. Sanotteko muuten muffinit vai muffinsit? Itselläni taitaa taipua tuo muffinsit paremmin.
 
 


Idean tähän sain, kun meillä oli jo hieman tummuneita banaaneja pöydällä ja päätin tehdä niistä sitten muffinseja. Ja mikäs sen herkullisempi yhdistelmä kuin banaani ja suklaa, joten niistä sitten syntyikin nämä herkut. Reseptin löysin Kinuskikissan sivuilta ja ne eivät kyllä petä ikinä. Näistä tuli niin mahdottoman kosteita ja meheviä, että varmasti teen näitä toistekkin. Lapset tykkäsivät kovasti ja kyllä allekirjoittanut myös, hiippailin nimittäin illalla vielä sängystä myöhään  keittiöön syömään yhden tällaisen, ups!
 
Ahkerampi leipuri saattaisi nämä vaikka vielä koristella/kuoruttaa jollain, mutta meillä mentiin nyt ihan vaan näin. Kuvat nappasin nopeasti kun nostin uunista ulos, joten niissäkin mentiin nyt sieltä mistä aita matalin-meiningillä :) Suosittelen kokeilemaan näitä.
 
 


Banaani-suklaamuffinsit

2 kananmunaa
2 dl sokeria
100g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2 banaania

    Vaahdota kunnolla munat ja sokeri.
    Lisää maito ja sulatettu rasva.
    Sekoita kuivat ainekset keskenään, ja lisää taikinaan.
    Soseuta banaanit haarukalla muusiksi ja lisää taikinaan.
    Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n.12min.

allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia