KESÄ JA KOULULAISET KOTONA

5/07/2018

Nyt kun ollaan toukokuun puolella, niin sitä alkaa kesäkuu lähestymään yhä nopeammin ja vaikka sitä kuinka odottaakin kesää, niin kahden pienen koululaisen äiskänä, sitä myös odottaa sitä kauhulla. Nimittäin eka ja kolmasluokkalaiseni ovat nyt ekaa kertaa koko kesän kotona. Huh. Ja vaikka reippaita ja oma-aloitteisia ovatkin, niin ilman aikuista eivät toki voi koko päivää kotona olla. Ainakaan minun mielestä. Ihan vielä.No itselläni on se viisi viikkoa lomaa vuodessa ja sama miehelläni. Ja koululaisillahan on ne kaikki muut lomat myös pitkin vuotta. Syyslomat, joululomat ja talvilomat. Eli kaikkea lomaa ei vain voi lykätä tuohon kesään, vaikka kuinka tekisi mieli. Ja tokihan lomaa olisi kiva viettää edes hetki kaikki yhdessä. Toisaalta tämä on nyt taas tämä tietty hetki elämässä ja eipä se nyt kai niin kamalaa olisikaan, jos ei yhtä tai kahta kesää pystyttäisi lomailemaan saman aikaan. Vai olisiko kuitenkin. Koska kesäloma on se pieni hetki vuodesta, mitä odottaa aina vähän niinkun koko ajan ja onhan se tietynlainen vuoden kokokohta. Eikös vain. Vaikka kyllä tiedän monia ketkä ei lomaile ikinä tai ole pitänyt kesälomaa moneen vuoteen. Ja sekin on heistä ihan jees. Meitä on monelaisia  :)
Isovanhemmat on useilla apuina. Meillä nuo miehen puolen kaksi ihanaa on sen verran nuoria vielä, että ovat työelämässä. Ja toki he lomailevat kesällä, mutta ovat minusta ansainneet juuri oman kesäloman ja eivätkä mitään monen viikon hoidokkeja ;) Vietetään sitten kesällä muuten yhdessä aikaa ♡ Ja minun puolelta äiskällä alkaa olemaan vähän kaikenmoisia kremppoja, etten oikein häntäkään enään laittaisi lapsia hoitamaan. Toki lapset siellä käyvät ja varmasti äidistä apua silloin tällöin, mutta en halua vaivata häntä enään pitkiä aikoja. Kun tulee hetki, että lapset hoitavat mummia eikä toistepäin niin silloin se ei ehkä ole enään oikein.
No jokatapauksessa jotenki tuo lasten hoito on järjestettävä ja niinpäs jo alkuvuodesta aloin ottamaan selvää mitä kaikkea on. Ja löysin LEIRIT!  Leirejähän oli vaikka ja kuinka minkälaisia ja löysinkin heti muutamat mihin ilmoitin lapsoset. Ihan mahtavaa, että tällaisia järjestetään. Ja ainakin tuolla meidän asuin paikkakunnalla oli paljon valinnanvaraa ja monen eri hintaisia leirejä. Meillä leirejä karsiutui kovasti ihan sillä, etä meidän lasten on käveltävä sinne aamuisin, joten ei saanut olla kovin kaukana kotoota. Ilmoittautuminen olikin oma rumbansa ja onneksi, saimme paikat kummallekin ja vielä samoille leireille! Kivi vierähti sydämeltä kuin paikat saatiin :) Eli parisen viikkoa lapsilla menee päivät mukavasti tuolla. Ohjelmassa oli vaikka mitä kivaa touhua ja ulkoilua, melonnasta lähtien.

Sitten vielä on muutama paniikki viikko ja ne hoituu ehkäpä niin, että pidän muutamia etäpäiviä ja viime kesänä minulla oli lapset mukana töissäkin parina päivänä. Työpaikkkani on Helsingin keskustassa ja toimisto keskeisellä paikalla, joten heillä riittää toljotettavaa ja tekemistä parina päivänä oikein hyvin. Ja sitten sovelletaan ja sumplitaan niin eiköhän se siitä. Ja meillä on kyllä sellainen tukiverkosto ympärillä, että aina ollaan apuja saatu ja sitä on tarjottu pyytämättäkin ♡♡♡

Aurinkoista viikkoa ☀️☀️☀️
allekirjoitus

You Might Also Like

0 kommenttia