ALLSÅNG PÅ SKANSEN

6/26/2018



Heidohei! Allsång på Skansen vai miten se menikään? Kerroin eilen juhannuksestamme Tukholmassa ja lupailin Skansenista vielä hieman lisää. Jos vaikka siellä joku miettii kesälomareissua Tukholmaan ja pohtii mitä siellä touhuaisi. Menkäähän Skanseniin, laulamaan tai sitten vaan olemaan ;)



Skansen sijaitsee Djurgårdenin saarella Tukholmassa ja siellä löytyy paljon tekemistä vähän kaiken ikäisille. Pienimmille esim. Junibacken, ihana satutalo missä asustelee mm. Peppi Pitkätossu. Saarella on myös Gröna Lund, Abba-museo, Vasa-laiva jne. Vaikka ja mitä! Me päätimme tällä kertaa juhannusta mennä juhlimaan Skansenille ja se olikin oiva valinta.

Skansenhan on suuri ulkoilmamuseo, jossa on  myös eläintarha. Taitaa toimia Tukholmalaisten tapahtumapaikkana myös ja niin kuin totesinkin, niin juhannusta he siellä myös näköjään viettävät. Meillä oli ihan ensimmäinen kerta tuolla, mutta ei kyllä jää viimeiseksi.
Heti Skanseniin sisään astuessa sitä tajuaa kuinka iso paikka on kyseessä, valtava! Vaikka mekin oltiin siellä monen monta tuntia, niin varmasti jäi jotain näkemättä. Ensi kerralla sitten lisää.

Me aloitimme eläintarhasta. Itselläni on hieman kaksijakoinen ajatus näistä eläintarhoista. Koen, että eläimet kuuluvat vapaana juoksemaan luontoon eikä häkkiin. Tuolla oli kyllä isot, kauniit ja hyvin hoidetut alueet eläimille. Myös osa eläimistä sai mennä jolkottaa ihan vapaana. Tarhoista huomasi, että niistä pidetään huolta ja niihin panostetaan. Eläimiä oli paljon ja kyllä nuo karhut aina vaan jollain tapaa sykähdyttävät :) Upea eläin ja vaikka lasin takaa niitä toljottelin, niin sai silti sydämen pompottamaan. Hui! Riikinkukot olivat niin kauniita. He siellä tepastelivat menemään vapaina milloin missäkin ja tulivat poseeraamaan kameralle. Oli myös lehmiä, lampaita, possuja,  kanoja, pupuja, marsuja, rottia, erilaisia lintuja, kaloja, jne. Lista tuntuu olevan loputon.









Sitten oli paljon ruotsalaisia vanhoja taloja ja maatiloja. Niihin pääsi sisälle ja useassa talossa oli sisällä maatalon emäntä tai työntekijä touhuissaan. Ihan kuin olisi ajassa menty yhtäkkiä todella paljon taaksepäin ja itsekin hypännyt tuohon aikaan. Kaikki tuntui todelliselta. Talot olivat todella kauniita ja monessa oli upeat pinkopahvit seinillä jne. Pieniä yksityiskohtia siellä täällä ja kaikki oli huolella pidetty kunnossa.







Tapahtuma alueella oli paljon pieniä kojuja, missä myytiin vaikka mitä herkkuja ja käsitöitä. Me söimme mm. pieniä donitseja, mitkä paistettiin siinä suoraan kojussa ja voi luoja miten hyviä!  Hupeni aika suitsukkelaan :) Myös rieskarulla, missä oli sisällä poroa ja hirveä maistui taivaalliselle. Itse olisin voinut oikeastaan ihan vaan oleilla noiden herkkukojujen ympärillä ja maistella aina uudelleen ja uudelleen eri kojuista kaikkea. Mieleen jäi myös vanha leipomo, jossa paistettiin jotain ihanaa, mikä tuoksui pitkälle alueelle. Sinne oli vaan niin pitkä jono, ettei tällä kertaa sinne menty. Ties mitä olivat, mutta varmasti hyviä.







Juhannuksen kunniaksi Skansenilla oli suuret juhannusjuhlat. Juhannussalko nostettiin ja juhlijoille tehtiin koivunoksista seppeleitä päähän. Kukkamekkoja ja kukkaseppeleitä oli valtavasti ja toi kyllä omanlaista fiilistä. Me jouduimme lähtemään takaisin laivalle jo iltapäivällä, mutta luulenpa, että iltasella tuolla pidot vain parani ja kokon ympärillä tanssahteli useampikin :)
Suosittelen tosiaan käymään Skansenilla, jos Tukholmassa käytte. Minusta mainio paikka  kaikenikäisille, niin lapsille kuin aikuisillekin.






allekirjoitus

You Might Also Like

0 kommenttia