JUHANNUS LAIVALLA, HITTI VAI HUTI?

6/26/2018

Heippa! Onko juhannuksesta toivuttu? Monella muuten taitaa myös tänään olla loman ensimmäinen päivä. Ihanaa lomaa kaikille teille tällaisille :) Itse vielä olen tämän viikon työn touhussa ja sitten jään lomille. Mitäs touhusit juhannuksena? Meikäläisellä on juhannuksesta hyvin selvät sävelet, mökillä oli sää mikä tahansa. Muuten ei tule hyvää jussia. Saunavihdat ja savukala. Ai että! Ja näistä olenkin pitänyt kiinni sen jälkeen kun festari jusseista päästiin ohi :)
Noh tiedättekö mitä? Vietin juhannukseni laivalla, voi kyllä :) Meillä tuo mieheni halusi jotain ihan muuta tänä juhannuksena kuin mökkeillä ja minä taas kun en näe mitään muuta mahdollisuutta kuin olla mökillä juhannuksena niin soppahan oli sitä myöten valmis, jos tiedätte mitä tarkoitan ;) Eli mentiin ihan melkein juhannukseen asti niin, ettei oltu lyöty mitään lukkoon. Aatonaattona sitten mietittiin, että jonnekkin tekisi mieli lähteä muillemaille, mutta minne ja  mihin oli täysin auki. Tänne kun oli luvattu sadetta, niin  keksittiin, että Tukholmaan!

Ei ollut minkäänsortin ajatusta mitä laivalla olisi juhannuksena tai siitä, että minkälaista porukkaa siellä olisi. Suunnitelma tyssäsi heti siihen, että koko Silja oli aivan täyteen buukattu. Ei auttanut soittelut eikä muut. Yhtään vapaata hyttiä ei ollut. Oli muutkin lähteneet sadetta pakoon. Kävin kuitenkin vielä kerran kurkkaamassa netistä tilannetta ja yksi b-hytti oli Silja Symphonylla tullut vapaaksi! Heti sen siitä klikkailin meille ja niin reissu oli varattu.Torstaina päivää ennen aattoa lähdimme tosiaan reissuun ja jo satamassa tuli huojentunut olo, kun ovista tuli lähestulkoon pelkästään lapsiperheitä :) Itselläkin tuli ihan lomafiilis, kun tiesi, että kohta pääsee valmiisiin pöytiin ja olemaan ihan vaan rentoreiskana pari päivää. Meressä on myös aina ollut itselle se jokin mikä nappaa ja kovin jollainlailla. Ja se, että ei ollut mitään suunnitelmia tai odotuksia niin sekin teki osansa, täytyy myöntää :)
Ruokailut meillä oli laivalla buffetissa sekä seuraavana päivänä ala cartessa. Kummatkin hyviä valintoja, mutta nautin enemmän kyllä ala cartesta. Ihanaa syödä alkupaloista jälkkäreihin pitkän kaavan mukaan ja niin, että ne tuodaan sinulle pöytään ja joku käy kaatamassa välillä viiniä lasiin.Juhannusaattona oli ensimmäinen ajatus mennä Gröna Lundiin hurvittelemaan, mutta lippujen kovan hinnan vuoksi siellä olisi ollut kiva viettää ihan koko pitkä päivä. Päätettin lähteä Skansenille, jossa ei oltu ikinä ennen oltu. Bussilla hurautettiin Djurgårdenin saarelle ja siellä Skanssenille. Kaunis paikka ja alue valtava. Ja mitä ei tiedetty, niin Skansen on suosittu Tukholmalaisten juhannuksen vietto paikka! Oli kuulkaas kukkaseppelettä ja koivunoksia siellä täällä, ja kukkamekkojen helmat vain heiluivat. Ei olisi voinut juhannus fiilis enään parantua. Meillä hurahti siellä pyöriessä ja herkutellessa monen monta tuntia.

Laivalle palatessa odotti kiva yllätys, kun laiva oli koristeltu koivun oksin. Me päätimme mennä juhannus saunaan ja siellä oli juhannusvihdat valmiina odottamassa. Laivan lähtiessä Tukholman saaristosta, aurinko paistoi ja me lilluille porealtaissa. Ei huono totesin ♡Eli kaikenkaikkiaan meillä oli rento ja leppoisa juhannus. Herkuteltiin ja shoppailtiin yllinkyllin ja Skansen antoi meille juhannusfiiliksen ♡ Väsyneinä, mutta onnellisena tultiin juhannuspäivänä kotiin ja oma terassi tuntui just hyvältä paikalta jatkaa jussin viettoa.Leppoisaa viikon aloitusta!
Ps. Skansenista myöhemmin lisää :)
allekirjoitus

You Might Also Like

0 kommenttia