HEI TÄÄHÄN MAISTUUKIN IHAN HYVÄLLE!

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 8/20/2018

Heippahei! Olettekos kaikkiruokaisia vai meneekö kranttuilun puolelle? Entäpä onko jotain ruokia mitä olette inhonneet vaikkapa lapsena, mutta nykyään maistuu oikein hyvin? Itse olen oikeastaan hyvinkin kaikkiruokainen. Rakastan ruokaa ja sen syömistä. En oikeastaan ole ikinä ollut valikoiva ruuan suhteen ja lapsenakin minulle on maistunut aikalailla kaikki. Paitsi yksi ja se on riisipuuro. Inhosin sitä yli kaiken. Jo sen haju sai minut voimaan pahoin ja en tiedä mikä siinä oli, mutta sain jo muutamasta lusikallisesta kauhean päänsäryn :) Ihan oikeasti ja joka kerta. Huoh! Tuntui, että riisipuuro oli ihan jokaisen herkkua, paitsi minun.


Kun sain esikoiseni, niin päätin, että minun on opittava syömään tuota. Tai edes jouluna maistettava. En halunnut näyttää huonoa esimerkkiä, vaikka nyt kyse olikin vain yhdestä hitsin puurosta :) Tein sitä aluksi joka joulu ja pikkuhiljaa sitä aloin tekemään useamminkin. Meidän neidin synnyttyä varsinkin, hän oli hulluna riisipuuroon.


Huomasin pikkuhiljaa, että tuo kummajainen, mikä oli maistunut aina suussani pahemmalle kuin mikään, oli itseasiassa ihan hyvää. Päänsärkyäkään ei enään tullut eli se taisi olla ihan omasta päästä aiheutettua nimensä mukaisesti ;) Välillä jopa se ei ollut lapseni, joka pyysi minua keittämään riisipuuroa, vaan ihan minä itse! Ja ei riittänyt yksi lautasellinen,  vaan sitä piti oikein santsata. 


Eilen taas illalla laitoin riisipuurot tulille ja mietin huvittuneena tätä. En olisi ikipäivänä uskonut vielä 10 vuotta sitten minun syöväni innoissani riisipuuroa. Tarinan opetus, ei kannata luovuttaa, jos lapsosetkin nyrpistävät nokkaansa jollekkin ruualle. Sitkeästi vaan uudelleen ja uudelleen. Kyllä se sieltä. Ei kaikesta voi aina tykätäkkään ekalla, tokalla tai kolmannellakaan kerralla. Eikä välttämättä ikinä. Ennakkoluulojakin on paljon, varsinkin lapsilla. Ja minusta jos me vanhemmat luovutetaan aina ekalla kerralla, niin sehän on vähän sama kuin sanoisi lapselle, kyllä vain, pahaa tuo on, ei kannata syödä.

Meillä siis kaikki muut syövät riisipuuroa tällä hetkellä ihan innoissan, paitsi tuo lätkäjätkäni. Hänellä on jokin ihme juttu. En voi käsittää sitä millään. Tiedättekö, hän ei voi sietää riisipuuroa, koska se haisee pahalle ja  hänellä tulee pää kipeäksi jo yhdestäkin lusikallisesta. Ihmeellistä ;D
allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia