KOULULAISEN PIENI HUONE

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 8/19/2018

Heissan! Sisustusta taas välillä :) Esittelen teille meidän tokaluokkalaisen huoneen. Pienen sellaisen ja näytän omat vinkkini pienen huoneen sisustamiseen.
Asumme tosiaan rivarissa, joka on 3 tasossa. Huoneet ovat meillä pieniä ja se onkin oikeastaan ainoa huonopuoli tässä kodissa. Tai sanotaan näin, että on tuottanut harmaita hiuksia sisustamiseen. Ainakin lasten huoneissa. Niissähän leluja piisaa ja leikkitilaa kaivataan joka päivä. Meillä tyttäreni huone ei ole montaa neliötä. Toinen lasten huone taitaa olla suunnilleen samankokoinen, mutta siellä on korkeampi huonekorkeus ja näin ollen sinne sai pojallemme parven. Tähän tytön huoneeseen kuitenkaan parvi ei ole mahdollista laittaa, jollei halua nukkua nenä katossa kiinni. 




Silloin kuin neiti oli ihan pieni, niin myönnän, että ongelma oli pahimillaan. Lelut piti saada helposti hyllyistä leikkiin, ja helposti leikin jälkeen takaisin ja koin, ettei niitä voinut pitää kaapissa piilossa. Täytyi olla sitä leikki tilaa extra paljon ja nukenvaunujen lisäksi oli nukenrattaat, syöttötuolit ja tottakai myös keittiö. Näiden kaikkien ahtaaminen noihin neliöihin tuntui tuolloin hankalalta ja menikin monta vuotta, että huone oli jatkuvasti sekamelskan ympäröimänä.





Tilanne helpottui, kuin tuli ikää lisää. Toki vieläkin leikit jatkuvat ja toivottavasti jatkuvatkin vielä pitkään. Nukenvaunut on vielä kovassa käytössä, mutta osa leluista on laitettu jo kiertoon. On tullut tilalle petsit ja shopkinssit ja muut pienet tilpehöörit. Huoneen yksi iso merkittävä tilanviejä on kaunis nukkekoti. Hän sai sen 1-vuotis lahjaksi ja pikkuhiljaa, kun ikää tuli lisää, niin sillä alettiin leikkimään ja jokainen huone siellä sai elämisen meininkiä. Sillä hän leikkii vieläkin usein ja siitä ei kyllä luovuta ikinä. Säästetään se sitten seuraaville sukupolville.




Viime keväänä kävimme hakemassa Ikeasta vaatekaapit toiselle seinälle ja se oli kyllä huoneen pelastus. Huone siistiytyi ja avartui ja nyt on helppo koulaisen ottaa kaapista lelut milloin mihinkin touhuun. Yhdessä kaapissa on kaikki hänen vaatteet, mutta muuten kaappi on täynnä läpinäkyviä kannellisia laatikoita ja kaikki lelut on lajitelu niihin siististi omine sarjoineen. Legot, dublot ja barbit on omissa laatikoissan puolestaan sängyn alla. 





Seinillä koristaa parit hyllyt, joissa on ystävien ja muiden rakkaiden kuvia tai muistoja. Yhdellä hyllyllä on rivissä kiiltosilmäpesue, joita hän kerää innokkaasti :) Meillä muuten fanitetaan muutenkin pehmoleluja kovasti. En muista, että itse olisin pienenä noin kovin tykännyt leikkiä eri pehmoleluilla. Niitä meillä onkin kunnon keko ja se onkin seuraava pähkinä purtavaksi. Minne ihmeeseen laitan ne! Tyttö tietenkin haluaisi ne esille huoneeseen ja ymmärrän toki. Onko vinkkejä? Eikös niitä ole jotain katosta roikkuvia telineitä/pussukoita, mihin ne saisi ja sieltä voisi helposti ottaa leikkiin. Täytyy tutkailla.




Värisävyiltään huoneessa mennään vielä kovin vaaleanpunaisella meiningillä. Ja siitä tykätään. Kaikki saisi kuulemma olla vaan vaaleanpunaista jos huoneen asukki sais päättää. Mattoa en ole vielä löytänyt sopivaa. En tiedä tarviiko laisinkaan. Voi olla, että tuoli siihen aina ottaisi ikävästi kiinni. Päiväpeiton voisi myös uusia. Nyt kun on kavereita joka päivä kylässä ja istuvat tuossa sängyllä, niin on kiva, että siinä olisi kunnon päiväpeitto suojana. Sänky on vain sen mallinen, että päiväpeitto ei voi olla sellainen helposti päälle heitettävä mikä tulisi laitojen yli :)

Meillä askarrellaan ja piirrellään myös ahkerasti. Milloin kenkälaatikosta tai tyhjistä viilipurkista tehdään robotti tai kivistä pöytäliinan painoja. Nämä touhut meillä tehdään alakerrassa työhuoneessa..tai tätä nykyä tuota huonetta kutsutaan askarteluhuoneeksi :) Siellä on kaapissa kaikki askartelu ja piirustusvälineet ja iso pöytä missä on tilaa taiteilla. 

Kivaa sunnuntaita sulle ♡
allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia