MUN JALAT EI MAHDU TÄNNE TELTTAAN

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 8/15/2018

No niinpä niin, välillä sitä tulee eteen erikoisempiakin tilanteita. Vaikka se, että jalat ei meinaa mahtua telttaan. Tilanne voi myös olla sellainen, että siitä tulee kesän paras muisto ♡ Tämä on todellakin minun kesän yksistä parhaimmista muistoista. Haluan sen jakaa myös täällä. Telttaretki tyttäreni kanssa Yyteriin. Toivottavasti joku saa vaikka idean omaan kesäseikkailuun.



Meillä tuli loman viimeisellä viikolla mökille sinilevää ja ei auttanut muu kuin pakata kimsut ja kampsut ja mennä kotiin. Kotona sitten mietittiin, että mitäpä nyt. Tiesin, että tuo tyttäreni innostuisi varmasti telttailusta samantien ja tiesin myös että tuo lätkäjätkäni innostuisi kaikesta muusta kuin telttailusta ;) Ja välillähän on kiva tehdä asioita vain toisen lapsen kanssa kahdestaan, niin ehdotinkin tyttöjen reissua telttailen Yyteriin! No ei tarvinnut kahta kertaa kysyä. Jee!

En todella ole mikään telttailija itse, en ole tainnut ikinä edes telttaa pystyttää, mutta ajatus kiinnosti. Ja myös toki Yyteri. Olin siellä ystävieni kanssa keväällä mökki viikonloppua viettämässä ja se jäi mieleeni. Yyterin upeaan rantaan taisi jäädä jo silloin pala minua ja päätin että palattava on ♡ Niinpä haimme mökiltä makuupussit, vaarin kesällä lapsille ostaman teltan ja kylmälaukun. Telttaan pehmusteiksi aurinkotuolin pehmusteet ja kummitäti naapurista antoi retki jakkaran lainaan. No niin, näillähän pärjää.





Yyteri Campingiin saavuttaessa kävimme "kirjautumassa sisään" ja pääsimme valitsemaan telttapaikan. Sinne me parkeerasimme hienojen asuntoautojen viereen ja pystytimme ylpeinä pienen telttamme :) Teltta, jonka tuo vaari lapsille tosiaan kesällä osti on 2 hengen perusteltta. 2 pienen ihmisen teltta, ehkä tarkennettuna ;D Mutta meille niiiin mieluinen. Kiitos tuon reippaan matkakumppanini, niin telttahan oli muutaman minuutin päästä pystyssä. Vähän vilttiä teltan eteen ja "terassi" oli valmis.
Meille tosiaan koko leiri elämä oli aivan uutta ja heti alueelle tutustuessa tuli fiilis, että täällähän toimii kaikki. Oli yleisiä wc tiloja ja suihkuja. Tiskaus onnistui keittiössä ja pyykkiäkin olisi saanut pestä. Grillipaikkoja siellä täällä ja lapsille leikkipaikkoja. Ravintola löytyi myös. Monet varmasti viihtyvät tuolla pidempiäkin aikoja.



Yyterin helmi on kuitenkin väistämättä ranta. Me kun pääsimme hiekkadyynien jälkeen rantaan, niin tyttäreni huokaisi "äiti mä en oo nähnyt ikinä mitään näin upeaa". Ihana valkoinen kuuma hiekka ja silmänkantamattomiin jatkuva ranta. Olisi melkein voinut luulla olevansa muualla kuin Suomessa. Matala ranta jatkui ja jatkui ja tuntui, että sai kahlata puoleen mereen asti :) Ihmisiä oli paljon, mutta tuolla tilaa on niin paljon, että ei tunnu ahdistavalta. Kaikille löytyy oma paikka. Meillä vierähti rannassa monta tuntia.

Illalla kävimme minigolfaamassa ja vuokrasimme polkuautot. Hameen helmat hulmuten painelimme niillä ympäri ämpäri aluetta. Ai että! Illallinen käytiin syömässä rannassa olevassa ravintolassa. Yläterassilta auringonlaskun näki hyvin. Neitoseni kysyi minulta, että äiti käydäänkö iltauinnilla. Tottahan toki. Vaihdettiin uikkarit ravintolan vessassa ja juoksimme rantaan. Oli upeaa, kun aurinko painui mailleen pikku hiljaa ♡





Ennen nukkumaan menoa vielä istuimme viltin päällä teltan edessä ja höpötimme. Teltassa makuupusseissa yliväsyneinä kikkattelimme naapuriteltan kuorsaukselle ja tosiaan sille, että jalkani ei meinannut mahtua telttaan. Noh sopu sijaa antaa ja saatiin yö nukuttua teltan ovi kiinni kaikki raajat sisällä :D





Seuraavana päivänä aamupalan jälkeen oltiin ensimmäiset rannassa ja siellä vierähti iltapäivään asti, kunnes oli aika lähteä kotiin. Teltta pakettiin ja makuupussit rullalle ja autoon. Yyteri oli mieletön ja sinne on pakko palata taas joskus. Onnellinen Yyteristä, mutta myös siitä, että matkaseurani oli ihan parasta. Mieletöntä, että pienestä tytöstäni on kasvanut iso neiti, jonka kanssa minulla oli ihan yhtä hauskaa reissussa, kuin vaikka parhaan ystäväni. Ei tarvinnut miettiä mitä sanoa tai minne mennä tai mitä tehdä. Höpöttelimme mistä vain ja kuuntelimme toisimme vuorotellen. Rentouttava reissu ja jää varmasti mieleen ♡
allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia