NOPEA OMENA-KAURAPAISTOS

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 9/22/2018

Moikku! Yksi vastustamaton tuoksu on omenan ja kanelin yhdistelmä ♡ Ja nythän on juuri se aika, kun sille tuoksulle on oiva tilaisuus. Alkusyksystä meinasin lähteä jo omppuvarkaisiin, kun ei meinannut omppuja löytyä ja ostin muutamat kaupastakin, mutta heppatalliltahan niitä sitten löytyikin ja sai hakea ihan vielä luvan kanssa ;)



Omput on super hyviä, mutta tunnustan, että toinen syy niitä hakea kotiin on myös se, että ne näyttää myös super kauniilta lasipurkeissa keittiön pöydällä. Eikös vain! Ja se mikä ei ole milläänlailla taas kivaa, on ne saamarin banaanikärpäset, mitkä tykkää myös noita ompuista ja ovat vallanneet keittiön! Äh, eli omput jääkaappiin sitten kuitenkin vai. Vai onkos jotain hyviä keinoja häätää nuo saamarin ötökät?

Yksi hyvä vaihtoehto saada omput pois pöydiltä on tehdä omena-kaurapaistosta. Ihan hurjan hyvää! Onnistuu vähän kömpelömmältäkin leipurilta ja nopeasti saa tehtyä vaikka ihanan välipalan. Meillä tätä on nyt viime viikkoina tehty ahkerasti juurikin välipalaksi ja  iltaisin, tais itten ihan vaan taltuttamaan makean himoa. Menee ihan pelkälleenkin meikäläisen mielestä, mutta toki loraus vaniljakastiketta tai pala jätskiä kruunaa koko herkun.




Tämä on yksi myös niistä jälkkäreistä, joihin varmasti löytyy ohjeita useampiakin. Voi soveltaa myös sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja kokeilla sokerin tilalle siirappia jne. Itse teen tämän aina samalla hyväksi havaitulla, superhelpolla ohjeella. Tässä teillekin se.

Omena-kaurapaistos

1 kilo omppuja
kanelia
n.100 g voita
n. 1 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria
n.3 dl kaurahiutaleita

Kuori omput ja pilkot lohkoiksi. Välillä kun laiskottaa niin jätän kuoret ja hyvää on niinkin. Levittele sopivaan vuokaan omput ja ripottele kanelia kunnolla päälle.
Sulata mikrossa voi ja sekoita joukkoon sokerit ja kaurahiutaleet.
Tämä levitetään omenoiden päälle ja koko komeus uuniin. 200-astetta ja noin 20 minuuttia. Omput pitää olla pehmeitä.
Sitten vain herkuttelemaan, lisukkeilla tai ilman ♡
 
 
allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia