MÖKIN TUPA

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 3/13/2019

Heido hei, terveiset ruuhkasta, täällä körötellään kotimatkalla töistä kotiin. Sisustus asioilla jatketaan ja minkäs muunkaan kuin mökin. Millekkään muulle kun ei nyt vapaa-ajalla tuppaa jäädä ajatustakaan. Noh ehkä tämä alku ihastus tästä laantuu. Toisaalta toivottavasti ei. Niin paljon on tuo jo nyt antanut.  Luin tänään juuri lehdestä Anni Hautalan mökkiprojektista ja siinä olikin hyvin sanottu, että mökki vie kaiken rahan ja ajan. Taitaa olla niin totta. Jutussa myös todettiin, että yleensä kun mökillä on kaikki vanhat tavarat, niin hänellä mökillä on kaikki toisin. Siellä on ne paremmat peitot ja keittiössä kunnon veitset. Juurikin näin. Mökille mennään rentoutumaan, niin mikä sen ihanampi ajatus, kuin että saa illalla pujahtaa kunnon petivaatteisiin ja hyvään sänkyyn.
Meillä oli nimittäin vanhalla mökillä juurikin sellaiset ikivanhat puusängyt ja vanhat ohuet patjat :) Kylkeä kun käänsi niin kauhia nitinä ja natina. Aamulla kun heräsi, niin jo oli niskat ja selkä juntturassa. Mutta sängyt, kun oli vaarin tekemät, niin niillähän mentiin.


Avasinkin teille uuden mökin sisustamis ajatuksia täällä. Se kun ensimmäinen suunnitelma samanlainenkuinvanhamökki ei sitten toiminutkaan.
Tässä kun nyt on kaikki illat selaillut pinterestiä ja nuuskinut mökin nurkkia enemmän, niin alkaa se ajatus sieltä jo vähän valaistumaan. Ajattelin jakaa täälläkin vähän ajatuksia. Saa kommentoida ja jakaa omat vinkit!

Mökkihän on pyöröhirsimökki ja sisällä paksut hirret on harmaita, kelohirsiä. Suurin osa puuosista on maalattu valkoiseksi. Katot ja portaat ja seinistä ne osat jossain muuta kuin hirsiä. Ikkunan pielet ja oven karmit on jätetty puun väriseski. Siitä pidän.





Oma ajatukseni on tuoda ulkoa värit sisälle. Rantaheinikon beigea, kiven harmaata, taivaan sinistä. Ripaus hiilen mustaa ja kenties auringon keltaista. Valkoista unohtamatta. Hieman jo teinkin hankintoja ja niitä nyt laittelin viikonloppuna tupaan. Tämän kanssa ei nyt ole jotenkin yhtään kiire, pikkuhiljaa laitan huone kerrallaan kuntoon. En halua mökille mitään turhaa.

Verhot ompelin itse. Vanhoista pitsilakanoista. Alku kankeudun ja hikoilun jälkeen alkoi koneella ompelu jo sujumaan.  Tällaisia verhoja olin suunnitellut ompelevani muihinkin ikkunoihin. Ainut vaan, että loppui lakanat kesken. Täytyy yrittää metsästää niitä. Lähes kaikki tyynynpäälliset on uusia. Ehkä muutama torkkupeitto olisi vielä tarpeen.




Huonekaluthan tosiaan oli mökillä valmiina. Sohva on Ikean Ektorp vuodesohva ja kuulemma mukava nukkua. Saas nährä, vieraita odotellessa ;) Ikeasta myös taitaa olla nuo kaikki tuolit. Ehkä ei omaan makuun ne lempparit, mutta menkööt siihen asti, kunnes löydetään muuta tilalle. Jotenkin tuntuu, että nyt on liikaa tuoleja tuossa tilassa. En tiedä. Toisaalta toivon myös, että mökillämme istuisi jatkossa mahdollisimman moni tuossa iltaa viettämässä ♡ Oma lemppari paikkani on tullut ihan selkeästi noista ikkunan alla olevista mustista matalista tuoleista. Käännän ne vastakkain ja siinä istun iltaisin jalat pitkällään. Viinilasi ikkunan pielellä. Mietinkin, että joku mukava divaani siihen taitaisi sopisi. Mutta ei kovin suuri..kenties rottinkia?




Matto on juuttia ja mielestäni tarpeeksi iso. Lattia on kivilaatta, joten matto on mukava jalan alle.
Pöytä on massiivitammea. Painava kuin mikä ja tarpeeksi suuri herkuille ja jaloille. Ja heinille :) Samaa sarjaa on taitaa olla keittiön pöytä. Vanhasta mökistä on takan edessä oleva pieni palli ja sohvan takana oleva arkku. Sinne saa piilotettua pelit. Hirsistä, joista mökki on rakennettu oli sahattu tuollaisia penkkejä tai sivupöytiä sinne tänne. Niitä löytyy myös varastosta lisää.

Mitäs seuraavaksi? Mökkikassiin on pakattu viikonloppua varten pari taulua tupaan. Meidän huushollin miesten 1-vuotiskuvat. Teetin myös vanhasta mökistä muistoja seinille. Makkariin naputtelen rotttikinamppelit.

Kivaa viikon jatkoa!

allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia