Mökin kuisti

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 8/27/2019

 Tiistaita! Alkuviikko mennyt hujauksessa ja täällä taas istuskellaan kotimatkalla ruuhkissa. Eilen tuntui maanantai jotenkin erityisen mukavalle eikä tuottanut vaikeeta nousta aamulla kellon piristessä ylös. Mökki vkl taisi tehdä taas taikojaan. Pääsi muillemaille ja tuntui, kun olisi ollut pidempääkin poissa kotoota.



Mökillä innostuin lauantaina laittelemaan mökin toista kuistia kuntoon. Se onkin ollut yksi tila, johon en ole vielä sen koommin koskenut. Tuosta kuljetaan kyllä tiiviisti edes sun takas, mutta siihen se on jäänytkin. Keväästä asti ollaan tiiviisti oltu kesäkeittiössä ja mietinkin, että milloinkohan tuo tila tulee enemmän käyttöön. No nyt oli se aika. Illat kun viilenee ja pimenee jo, niin siinäpä olikin kiva istuskella illalla saunan jälkeen yökkäri päällä. Muu pesue katseli sisällä leffaa, niin minäpä siinä istuskelin skumppalasi kädessä ja ihmettelin maailman menoja. Hiljaista oli meno ;D



Kuistille on tuotu vanhalta mökiltä pyöreä valkoiseksi maalattu rottinki pöytä. Myös pirttikalusteen penkki, minkä tehtävänä on ollut aina olla sivupöytä, niin on vanhalta mökiltä. Tuolit kävin nappaamassa laiturilta, koska ne nyt syksyn ja talven koittaessa palvelee tuossa paremmin. Kaikki pieni tilpehööri tai koriste-esine tuolla terassilla on kaivettu kaapeista tai varastoista. Mitään uutta ei tuossa ole. Kerrankin näin :)




Mukavahan tuossa oli istuskella. Muutamia juttuja jäin kuitenkin pohtimaan ja haaveilemaan.
Matot. Nuo punavalko-raita matot on tosi vanhat ja joistain kohtaa jo aika likaiset eikä lähde pesussa enään pois. Vähän haalistuneet ja pliisut. Enkä tiedä onko tuo punainen väri nyt enään tuon tilan juttu. Mitäs tilalle? Räsymatot? Haluaisin ehkä tuohon kunnon räsymatot. Simppelin, raikkaan väriset, räsymatot, joita on helppo pudistella. Tai sitten ihan sellaista terassimattoa, mutta mites niiden puhdistus. Hiekkaa tulee koko ajan ja on tosiaan kiva saada matot nopeasti puhtaaksi.

Hylly seinälle. Varastossa on vielä vaikka mitä kaunista koriste esinettä vanhalta mökiltä ja osa sellaista, että sopisi tuohon ulko tilaan mainiosti.  Muutenkin kaipaan terassille sellaiselle käyttö tavaralle omat paikat. Tiedättekös tulitikut, kynttilät, tuikut, hyttyskarkoitteet, pullonavaajat, sakset, lasten saippuakuplat, avaimet jne. On kiva, että nuo eivät loju siellä täällä vaan nille on paikka. Hyllykin löytyi puuvajasta eli vanha lankku. Siihen nyt kannattimet ja seinälle.



Lyhtyjä! Illat pimenee ja valot luo tunnelmaa. Terassin kattoon tai tuohon räystäs pieleen mahtuu useampikin lyhty tunnelmaa luomaan. Lyhdyistä puheenolle. Sain kerran lahjaksi Leino Designin teräslyhdyn ja ei ole kyllä toisen voittanutta. Vuosien saatossa ei ole mennyt miksikään. On tukeva, helppo avata ja sulkea ja toki kaunis. Ei mikään edullisin lyhty, mutta laatua arvostavalle nappi valinta.



Huom. Herra V.  jos luet tätä niin voit nyt sulkea sivun. Kausivalot! No eikös tuohon nyt voisi jotkut kivat valot ripustella tai laittaa lasipurkkiin. Lyhtyjen seuraksi. Toki talvella tai joulunaikaan näen kaikenmaailman kuuset, havut ja valot tuolla, mutta tarkoitan nyt jo ihan pian sellaiset pikku kausi valot. Hmm, täytyykin piipahtaa honkkarissa. 

Iloista viikkoa sinne :)


allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Viehättävän näköinen mökin kuisti <3 ihanaa syksyä Sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi <3 Kaappien kätköistä sitä voi tosiaan löytää vaikka mitä kuistia koristamaan :)Tunnelmallista syksyä Sinulle myös!

      Poista