Suussa sulava Toscakakku

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 8/22/2019

Toscakakku on klassikko leivonnainen, joka jakaa mielipiteensä. Mihin se sinulla kuuluu, suosikki vai inhokki?



Esikoiseni tuli yksi päivä ovesta sisään ollessaan päivän lätkäleirillä ja totesi, että hitsi söin tänään yhdessä ravintolassa maailman parasta jälkkäriä, toscakakkua, voitko tehdä sitä joku päivä?

No mikä jottei, ajattelin. Tajusin oitis, etten ole eläissäni tehnyt toscakakkua. Ja sitten jotenki juolahti mieleen Koko Suomi leipoo-ohjelman yksi tehtävä, jossa tehtiin toskakakkua ja ei todella ollut mikään helpoin nakki. Jaiks. 




Toscakakkua olen syönyt viimeksi lapsuudessani. En varmaan sen jälkeen montaa kertaa, jos yhtäkään. Mutta maku muistoissa se vahvasti on ja sellaisena superhyvänä herkkuna. Mehevä kakku, jossa ihana tosca päällä on se the juttu. Klassikko leivonnainen nimenomaan.

Reseptejä siinä sitten selailin usean päivän ajan jos minkälaisia ja kun törmäsin lempparini Siken toscakakkuun, niin ei jäänyt enään epäselväksi, että mitä lähtisin testailemaan. Ei muuta, kun kaupasta hakemaan mantelilastut ja hommiin.




Ohjetta, kun noudattaa tarkasti, niin saa homman maaliin ja kyllä vie voiton kotiin! Tästä tuli täydellinen toscakakku! Pohjasta tuli ihanan kuohkea ja mehevä. Ja tosca onnistui juuri niin kuin piti. Vähän upposi pohjaan, mutta juuri silleen, kun kuuluukin. Ohjeen löysin iltalehden sivuilta täältä ja alla teille myös kakun resepti. Iltiksen linkin takaa löytyy itseasiassa myös taivaallisen kaalilaatikon ohje, joka kuuluu myös omiin luottoresepteihin. Sikke on huikea!


Toscakakku

Taikina:
2 munaa
1,5 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Tosca:
150 g voita
1,5 dl sokeria
150 g mantelilastuja
2 rkl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
reilu ripaus suolaa
 

1. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää vaahtoon sulatettu voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos munasokerivaahtoon kevyesti käännellen. Lisää lopuksi maito nopeasti sekoittaen.

2. Paista uunissa 180 asteessa leivinpaperilla vuoratussa kakkuvuoassa, kunnes pinta on saanut hiukan väriä, mutta kakku ei ole vielä täysin kiinteä. Tämä kestää noin 15 minuuttia. Nosta sitten uunin lämpötila 200 asteeseen.
 
3. Tee kakun paistuessa tosca kiehauttamalla kaikki ainekset paksupohjaisessa kasarissa. levitä tosca melkein kypsän kakkupohjan päälle niin, että se osoittain vaipuu taikinan sisään. Paista, kunnes kakun pinta on paikoitellen kauniin kullanruskea.

Palaute lätkäjätkältä: "sika hyvää, yhtä hyvää, kun siellä ravintolassa!"

allekirjoitus


  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia