Rapujuhlat!

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 8/30/2019

Se olis venetsialais viikonloppu, eikös vain? Monet taitaa juhlia niitä mökeillään ja samalla laitetaan mökkikausi pakettiin. Tai venekausi. Ilotulituksia näkyy myös. Meidänkin mökin pienen pienellä kyläkaupalla olisi tänä viikonloopuna ilotulitus, huippua! Ja rapujuhla aikahan se taitaa olla nyt myös kovimillaan. Taitaa olla tämä rapujuhla meininki sellaista, että jokotai. Joko ravut nappaa tai sitten ei nappaa pätkääkään.



Meillä on ollut jo 12 vuotta peräkkäin rapujuhlat meidän ystäville. Ollaan ne emännöity tuon erityisen kanssa ja välillä olen lainanut hänen miehensä vara emännäksi, kun tuo pääemäntä on ollut vatta pystyssä kotosalla. Rapujuhlat raskaana ei ehkä ole se kaikista innostavin juttu ;) Juhlista on tullut tosi suositut ja kaikki aina niitä kutsuja kovin odottaa. Meininki on ollut jokavuosi ihan mieletöntä. Iloista ja kova äänistä. Hyvää ruokaa ja paljon snapseja. Rapulauluja ja toki itse rapujen syömistä. Jotkut syö enemmän ja jotkut vähemmän. Ja seuraavana päivänä aina sitten kaikki kalpeana hiljaa, huh huh.. 





Tänä vuonna ei pidetty rapujuhlia. Silloin on hyvä puhaltaa peli poikki, kun tuntuu, että on liikaa touhua. Sovittuja menoja ja kalenterit täynnä. Ja toki noin isoihin juhliin vaikuttaa monen muunkin suunnitelmat kuin vain omat.  Ei saa mennä liian kiireiseksi ja ei tämä nyt tähän yhteen välivuoteen kaadu. Ens vuonna taas :) Ja voidaanhan me tässä nyt jotain muuta keksiä..pikkujoulut tms. Täytyypi suunnitella. Palista pystyyn A!

Viime syksynä pidimme myös tuon neiti näpsän kanssa kahdestaan rapujuhlat. Kotosalla ja hänen ensimmäiset. Sen verran oli nastaa, että päätettiin tehdä tästäkin perinne. Meidän miehet ei ravuista tai ylipäätänsä koko hommasta piittaa sitten pätkääkään, niin tummattiin, että hoidetaan me tämä näin tyttöjen kesken. Ja niinpäs muutama viikko sitten päätettiin taas meidän pienet omat rapujuhlat pystyyn. Ja missäpäs muuallakaan kuin mökillä :)





Jätettiin pojat kotiin ja täräytettiin mökille jo perjantaina myöhään illalla. Lauantaina oli sitten the juhlien aika. Kaikki koristeet ja rapukama oli tietenkin kotona. Ajatushan oli, että oltaisiin lainattu tuolta meidän aikuisten rapujuhla laatikosta muutama juttu, mutta ei, unohtui. Hulda huolettoman perus meno.  Noh, ei muuta, kun lähi metsään hakemaan muutamat oksat. Keittiön kaappeja, kun pengoin niin, vanhalta omistajalta oli jäänyt oransseja servetteja kaappiin ja nehän oli just nyt paikallaan.  Ja olipahan kesäkeittiössä jo yksi rapu valmiin, jes! Kesällä, kun käväisin Lappeenrannassa, niin sieltä löytyi mitä ihanin sisutuskauppa, Sisustus K&K. Ihan mieletön kauppa ja mikä valikoima. Sieltä tarttui juurikin pienet valkoiset puiset koristeet matkaan mukaan ja rapu pääsi pöytää koristamaan.

Saunan jälkeen laitettiin pöytä koreaksi ja leivänpaahdin viriteltiin pöydälle. Rapumenu meillä koostui ihan perinteisistä ravuista ja lisukkeista. Paahtoleipää, tilliä ja valkosipulimajoa. Nam! Viime vuodesta jäi semmoinen muistikuva, että ihan pelkillä ravuilla tuo nuorempi meistä ei tulisi täyteen, joten kun kyselin toiveita, niin vastaus oli uuniperunat. Taattua herkkua. 









No mites bileet meni? Lauluina EI kuultu helan gåria vaan esim. eMMaa. Happy ja Fått deg pä hjernen soi repiitillä ja tuli sieltä joku joulu kipalekin. Ja Arttu Lindemanin Leijonii soi vieläkin korvamatona tuon viikonlopun jälkeen.
Mites ravut? Itse söin 36 ja tuo toinen yhden. Kuori kyllä muutaman enemmän. Peräsuolet oli vieläkin ällöjä ja kuulemma hän vasta opettelee tätä hommaa. Jaahas.
Snapseja ei ollut, mutta toinen sai lasin herra hakkaraista ja toinen rieslingia. Ei paha.
Pari tuntia sujahti nopeasti, toinen keskittyi rapuihin enemmän ja toinen uunipottuihin. Toinen mietti ravun sisälmysten anatomiaa  ja toinen, että kuinka monta rapua mahtuu leivän päälle. Toisen ilme oli rapua sörkkiessä aivan mutrulla ja toinen oli haltioissaan noista herkuista. 




Lopuksi vielä toinen innostui tanssimaan! eMMan tahdissa tietty. Kysellen taukoamatta, mitä nuo norjalaiset sanat tarkoittivat. Toinen yritti parhaansa mukaan google translatesta suomentaa niitä.
Kummatkin muistaa tuon illan pitkään ♡

Mukavaa venetsialaista sinne sinulle!

allekirjoitus



  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia