Mun lapsista tulee aikuisia!

By Värikkäästi valkoinen by Annina - 9/24/2020

Heippa!
Sitä aina välillä pysähtyy miettimään tätä ajan juoksua ja miten vuodet kulkevat tuhatta ja sataa. Itselläni ei ikinä ole ollut minkään sortin ikä kriiseilyä ja nuoriahan tässä vielä ollaankin. Nyt kuitenkin tämän vuoden alussa havahduihin asiaan, jota en olekkaan ennen miettinyt. Aloin pohtimaan  tätä uutta vuosikymmentä ja mitä kaikkea se oletettavasti tuo tullessaan.   Ja tajusin sen, että meidän lapsista tulee aikuisia tänä vuosikymmenenä! Jösses, lapsista tulee aikuisia. Hullua.
 


 

Itse olen 10 vuoden päästä 44 ja se ei tunnu yhtään pöllömmälle. Mutta tuntuu kieltämättä hassulle, että tuo esikoiseni on 10 vuoden päästä 22.

Aikamoista..

Noh ei siinä mitään. Alun ihmettelyn ja muutamien (lätäkkö)  kyynelten pyyhkimisten jälkeen ajatus  muuttui lopulta jo nauruksi. Ja vaikka mihin unelmiin ja suunnitelmiin. Näinhän sen kuuluukin mennä ja upeaa, kun lapsista kasvaa pikku hiljaa itsenäisiä, omia persoonia. Pieniähän he ovat oikeastaan vain todella lyhyen ajan. Ja vaikka tuo lause, että lapsista tulee tällä vuosikymmenellä aikuisia kuullostaa pahalle vieläkin, niin onhan siihen aikaa. Monen monta vuotta. Ja lapsi on aina lapsi, vaikka ylittäisikin aikuisuuden kynnyksen. Aika menee nopeasti, mutta jokaiseen vuoteen mahtuu ne omat vaiheensa ja hetkensä. Niihin onkin syytä aina muistaa pysähtyä ja miettiä mitä kaikkea on tehty.
 


 

Ja miten sitä oppisi arvostamaan juuri sitä tiettyä hetkeä, mikä on käsillä. Olen edelleen sitä mieltä, että ainakin siten, että vähän höllää tahtia. Keskittymällä siihen, että asia kerrallaan. Olen itsekin elänyt niin, että ajatus on ollut jo aina ties miten pitkällä ja miettinyt, että äkkiä äkkiä kaikki nyt heti. Noh siihenhän se energia sitten meneekin ja mitään ei saa aikaiseksi. Unohtuu just se tärkein juttu.




Kevät opetti pakostakin monelle uuden tavan elää ja olla. Oli pakko pysähtyä ja höllätä tahtia. Toisaalta taas työelämässä monella tuo kevään stoppi tarkoitti sitä, että oli yritettävä entistä enemmän. Ja vieläkin yritetään ja kivutaan koko ajan. Ja on aloja missä vieläkin on täysi stoppi päällä. Hurjaa. Epävarmuus on monessa oikassa läsnä koko ajan.

Päivä kerrallaan ♡

allekirjoitus

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia